Faces... μια νεανική και ονειρική έκθεση στο Τελλόγλειο. Από την Μπουντουρέλη Ελένη

194 Views
Faces... μια νεανική και ονειρική έκθεση στο Τελλόγλειο. Από την Μπουντουρέλη Ελένη Faces... μια νεανική και ονειρική έκθεση στο Τελλόγλειο. Από την Μπουντουρέλη Ελένη

 Faces… μια νεανική και ονειρική έκθεση στο Τελλόγλειο. Από την Μπουντουρέλη Ελένη

Στο Τελλόγλειο  Ίδρυμα Τεχνών από τις 7 ως 30 Ιουνίου 2016 βρίσκεται η έκθεση μιας νέας δημιουργού της Αθηνάς Παππά, με τίτλο Faces η οποία με ευφάνταστο, πολύπλοκο και ταυτόχρονα οπτικά κατανοητό, σε όλους, τρόπο μας παρουσιάζει ένα σύνολο έργων, στο οποίο μας προσκαλεί σε ‘’ ένα ονειρικό ταξίδι στα παραμύθια της παιδικής μιας ηλικίας - ίσως ξεχασμένης από πολλούς - μέσα από το προοδευτικό πέρασμα στα διαφορετικά σημεία παρατήρησης του εαυτού στον χώρο, αλλά και της αναζήτησης των κατευθύνσεων και των όψεων του μέσα σε αυτόν’’,  όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Ίδρυμα (εδώ).
 
Η έκθεση αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες στον πρώτο όροφο του κτιρίου, με την πρώτη να παίζει μια παρτίδα σκάκι, με αντίπαλους τις έννοιες του ορθολογισμού και του μυστικισμού, έχοντας πάντα υπόψη όμως την ύπαρξη και την σημασία της συμμετρίας σε κάθε έκφανση του εγκεφαλικού αυτού παιχνιδιού.
 
Η δεύτερη ενότητα, καταγράφει τον χώρο, τον χώρο στον οποίο κινείται, δρα και αντιδρά ο καθένας μας, επομένως μας τοποθετεί άθελά της ή μη, μέσα σε αυτόν, μας καλεί να τον αναλύσουμε, να τον προσδιορίσουμε – αν το επιλέξουμε, φυσικά- και να τον οριοθετήσουμε με κέντρο τους εαυτούς μας, εσωτερικά ή και εξωτερικά.
 
Η τρίτη ενότητα, αντικατοπτρίζει  τα διαφορετικά στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του καθένα μας, τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους μέσα την οπτική καταγραφή μιας διαδικασίας μεταμόρφωσης και σύμπτυξης στοιχείων υπό νέα πρίσματα.
 
Όλα αυτά, γίνονται μέσα από ένα πολύ έξυπνο χειρισμό της οπτικής ρητορικής και των μηνυμάτων που αποκωδικοποιεί ο επισκέπτης από την εικόνα, η οποία που προκύπτει μέσα από μια μαεστρικά δουλεμένη αισθητική των σκοτεινών παραμυθιών, που δεν την ξεχνάς εύκολα.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο Δ.Τ ‘’ […] η έκθεση σκιαγραφεί την ανθρώπινη φύση και υπόσταση μέσα από τις αντιθέσεις και τις συμπτύξεις που γεννά ο ίδιος ο νους και το όνειρο. ‘’O στόχος είναι να καταλάβεις την έννοια του εαυτού σου, καθώς επεξεργάζεσαι την αντανάκλασή σου χωρίς όμως να αφήσεις το ψευδό-θεϊκό να σε επηρεάσει…’’, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η νέα και ταλαντούχα δημιουργός.’’ (εδώ)
 
Να επισκεφθείτε στο Τελλόγλειο την έκθεση της Αθηνάς, αφήστε τους εαυτούς σας να ταξιδέψουν στο χώρο και τον χρόνο, προβληματιστείτε με τον χώρο, αναλογιστείτε τον χρόνο και εντοπίστε το στίγμα του εαυτού σας στο πέρασμά τους. Πιστεύω θα ξανά-ανακαλύψετε στοιχεία σας που είχατε ξεχάσει και ίσως βρείτε ίχνη και άλλων καινούριων εαυτών…

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Από Θέση Ισχύος - Η δύναμη του δημόσιου λόγου» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ σε καλοκαιρινή περιοδεία (Πρόγραμμα)
«Από Θέση Ισχύος - Η δύναμη του δημόσιου λόγου» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ σε καλοκαιρινή περιοδεία (Πρόγραμμα)
με 0 Σχόλια 785 Views

Στο επίκεντρο ο δημόσιος χώρος και ο δημόσιος λόγος.  Πολίτες και Πολιτικοί μέσα στην ιστορία. Αψιμαχίες, λόγοι που δίχασαν και ένωσαν, που ανέστησαν το ηθικό και κατακεραύνωσαν αντιπάλους. Λόγοι που ενίοτε καθοδηγούν επιμελώς το κοινό αίσθημα  και φλερτάρουν με τη δημαγωγία.

 
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή