Έργα τέχνης κοσμούν τους χώρους της Σχολής Επιστημών Υγείας

446 Views
Έργα τέχνης κοσμούν τους χώρους της Σχολής Επιστημών Υγείας Έργα τέχνης κοσμούν τους χώρους της Σχολής Επιστημών Υγείας

 

 
Τα γραφεία της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ διακοσμήθηκαν, πρόσφατα, με πίνακες ζωγραφικής. Κάποιοι από τους πίνακες είναι προσφορά καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης, που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα της Κοσμητείας και άλλοι προέρχονται από τη συλλογή του «Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ», που παραχωρήθηκαν ως χρησιδάνειο με φροντίδα της Κοσμητείας.
 
Τα έργα τέχνης, που κοσμούν τα γραφεία, έχουν δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για κάθε προσερχόμενο στον χώρο προς διεκπεραίωση υποθέσεών του.
 
Τα έργα φιλοτεχνήθηκαν από τους καλλιτέχνες Ν. Γρατσία, Σ. Ζαχαριάδη, Α. Καραμανλή, Α. Κιλεσσόπουλο, Θ. Παλαιολόγο, Ν. Πιλάτη, Β. Ρογκότη, Α. Ρεπάνη, Ξ. Σαχίνη, Μ. Τσίνογλου κ.ά.
 
Στόχος της ασυνήθιστης αυτής πρωτοβουλίας είναι η αισθητική αναβάθμιση μίας υπηρεσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που καθημερινά επισκέπτονται καθηγητές, φοιτητές, στελέχη υπηρεσιών και δημότες της Θεσσαλονίκης.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης «η επιλογή μας να αναβαθμίσουμε αισθητικά μία υπηρεσία του πανεπιστημίου με έργα τέχνης, οφείλεται στην ανάγκη να συνδεθεί η τέχνη με την καθημερινότητα των πολιτών, να γίνουν οι δημόσιες υπηρεσίες ευχάριστοι ως χώροι και να προβληθεί το έργο κάποιων ταλαντούχων καλλιτεχνών γνωστών και λιγότερων γνωστών».
 
Ο κ. Δαρδαβέσης κατέληξε λέγοντας ότι «ευελπιστούμε να αποτελέσει η προσπάθεια αυτή σημείο αναφοράς και γι άλλες υπηρεσίες, τόσο του πανεπιστημίου όσο και γενικότερα του δημοσίου και να υπάρξει μέριμνα ώστε ένα μικρό ποσοστό του προϋπολογισμού δημοσίων έργων να επενδύεται για τη δημιουργία έργων τέχνης, ομορφαίνοντας τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους και ενισχύοντας τους καλλιτέχνες».

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Σεξ, σεξ παντού ή μήπως όχι…
Σεξ, σεξ παντού ή μήπως όχι…
με 0 Σχόλια 707 Views

«Έλληνες την του σπέρματος πρώσιν απουσίαν καλούσιν και συνουσίαν την μίξιν». Πώς θα σας φαινόταν αν η παραπάνω φράση του Πλούταρχου περιλαμβάνονταν σε σχολικό μάθημα; Γράφει "Απ' την καλή κι απ' την ανάποδη" η #ΡέναΚαλπάκη για την #Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή