Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης: Ανοιχτό για το κοινό το εργαστήριο συντήρησης του Επταπυργίου

426 Views
Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης: Ανοιχτό για το κοινό το εργαστήριο συντήρησης του Επταπυργίου Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης: Ανοιχτό για το κοινό το εργαστήριο συντήρησης του Επταπυργίου

 

.

 
Για δεύτερη χρονιά φέτος εορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (EuropeanConfederationofConservator-RestorersOrganisations - ECCO) και εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018 με ποικίλες εκδηλώσεις.
 
Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα ο εορτασμός είναι μια συνεργασία της ΔΣΑΝΜ, του ΣΣΑΕΤΤΕ και του Ελληνικού Τμήματος του ICOM.
 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό και ανοίγει στο κοινό το εργαστήριο συντήρησης του Επταπυργίου την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και για τις ώρες 11.00 -14.00.
 
Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους χώρους του εργαστηρίου και θα ενημερωθούν για τις εργασίες που πραγματοποιούνται σ' αυτό από τους συντηρητές της Εφορείας. Παράλληλα, ζωντανά και με εποπτικό υλικό θα παρουσιαστούν ιδιαίτερες περιπτώσεις συντήρησης αντικειμένων και μνημείων.
 
 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΩΡΕΣ 11:00-14:00

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Από το σκοτάδι στο φως:  Ψυχοθεραπευτική ομάδα Δραματοθεραπείας για ενήλικες.
Από το σκοτάδι στο φως: Ψυχοθεραπευτική ομάδα Δραματοθεραπείας για ενήλικες.
με 0 Σχόλια 274 Views

 Στις 10 Οκτωβρίου ξεκινάει στο Ψυχοσκόπιο κλειστή και ολιγομελή ομάδα δραματοθεραπείας που απευθύνεται σε ενήλικες που έχουν σαν στόχο να έρθουν σε επαφή με τον εσωτερικό τους εαυτό.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή