Τι μας επιφυλάσσει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

1055 Views
Τι μας επιφυλάσσει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης Τι μας επιφυλάσσει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 

 

Στο χώρο της παραλίας του Λευκού Πύργου, στήθηκε το πιο ιδανικό σκηνικό με καλαίσθητα εκθετήρια για ένα φεστιβάλ Βιβλίου τέτοιου βεληνεκούς, το οποίο από την Παρασκευή 25 Ιουνίου και έως τις 11 Ιουλίου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως στις 11 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.
 
Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεναγηθούν στα 100 εκθετήρια, να δουν από κοντά τους 200 εκδότες που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα με νέες κυκλοφορίες βιβλίων αλλά και παλαιότερες και θα παίρνουν μέρος σε διάφορα χάπενινγκ-διαγωνισμούς.
 
Το πρόγραμμα παρουσίας συγγραφέων στα περίπτερα, θα πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση, προβάλλοντας  τη βιβλιογραφία τους στο κοινό και υπογράφοντας  τα βιβλία τους.

 

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται:

α. διαγωνισμός φωτογραφίας του Φεστιβάλ θα διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του,που φέτος λόγω της συμπλήρωσης των σαράντα χρόνων μπορούν να σταλούν και φωτογραφίες με αναδρομική ισχύ.
 
β. διαγωνισμός καλύτερου ανέκδοτου που έχει σχέση με το Φεστιβάλ θα γίνεται κατά τη διάρκεια του.
 
γ. διαγωνισμός καλύτερης ανάμνησης από την παιδική, εφηβική ηλικία  αλλά και μεταγενέστερες γενεές.
 
Οι επισκέπτες θα μπορούν να στέλνουν τη φωτογραφία τους, το ανέκδοτο, την καλύτερη ανάμνηση τους στα emails του ΣΕΚΒΕ sekve@otenet.gr ή sekvethes@gmail.com, με όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Επίσης μπορούν να αποστείλουν μήνυμα και στο face book στη σελίδα: Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Μετά τη λήξη του 40ου Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

 

Για κάθε μια ενότητα των παραπάνω θα δοθούν 3 βραβεία που θα είναι φυσικά βιβλία.
 
Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίσουν στην κάλπη που θα βρίσκεται στην Γραμματεία της Έκθεσης (αριθμός εκθετηρίου 52), το Βιβλίο του Φεστιβάλ, για να το αναδείξουν, ενώ θα διεξαχθεί και Έρευνα στο χώρο από την εταιρεία Interview με την συμμετοχή του κοινού.
 
 
Για δεύτερη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 οι συγγραφείς που θα βρίσκονται σε εκθετήρια θα μπορούν καθημερινά να δίνουν συνέντευξη τηλεφωνικά πριν την έναρξη λειτουργίας και στη συνέχεια θα μεταδίδεται από την ηχητική εγκατάσταση του Φεστιβάλ Βιβλίου για τους επισκέπτες.
 
 
Φέτος αφιερώνεται στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821,  προγραμματίζεται δε διαδικτυακή εκδήλωση στη διάρκεια του, ενώ η μουσική απόκρουση στο χώρο της έκθεσης θα είναι ανάλογου ρεπερτορίου για να τιμήσουμε το ιστορικό γεγονός της πατρίδας μας.
 
Η εναρκτήρια τελετή θα γίνει την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 8 μ.μ. με την παρουσία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης η οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της   μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
με 0 Σχόλια 2395 Views

Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, που μετονομάζει το θέατρο της οδού Χηλής, σε θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και μία συναυλία, που ταξίδεψε το κοινό στον χρόνο.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη