Έκθεση φωτογραφιών του Δήμου με θέμα «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

398 Views
Έκθεση φωτογραφιών του Δήμου με θέμα «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Έκθεση φωτογραφιών του Δήμου με θέμα «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Έκθεση φωτογραφιών του Δήμου με θέμα «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφιών του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Θεσσαλονίκη, Σταυροδρόμι Πολιτισμών» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από 7 έως 11 Απριλίου 2014, ενέκρινε στην 7η τακτική του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο  σήμερα, Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014.
Η έκθεση θα πλαισιωθεί από φωτογραφίες Μνημείων της Θεσσαλονίκης, από πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και από σημαντικά Φεστιβάλ της πόλης.
          Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί η Θεσσαλονίκη κατά βάση σε αξιωματούχους και υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τρόπο ώστε να συνειδητοποιήσουν την ιστορικότητα, τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και την αξία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Ελλάδα, να προβληθεί η Θεσσαλονίκη ως πολιτιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ειδικότερα να τονιστεί η ιστορική πορεία της από την ύστερη αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή.
          «Αποτέλεσμα της ιστορικής αυτής πραγματικότητας είναι το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν και συμβίωσαν διαφορετικοί λαοί και πολιτισμοί, οι οποίοι άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια στο πέρασμα τους» τόνισε στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου και συμπλήρωσε: «Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι τα πολυάριθμα μνημεία της πόλης, διαφορετικών εμπνεύσεων και πολιτισμών. Η πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνεται μέχρι τις μέρες μας με τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων και Φεστιβάλ, που συνδυάζουν την πλούσια κληρονομιά της πόλης και τη νεωτερικότητα της σύγχρονης εποχής».
            Στο πλαίσιο των εγκαινίων ομάδα ηθοποιών από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσουν θεατρικό δρώμενο.
            Η διοργάνωση της έκθεσης προέκυψε κατόπιν επαφών ανάμεσα σε εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ευρωβουλευτή Χρυσούλα Παλιαδέλη.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Λεξικό Ομαλών Ανωμαλιών: ΆΝΘΡΩΠΟΣ
Λεξικό Ομαλών Ανωμαλιών: ΆΝΘΡΩΠΟΣ
με 0 Σχόλια 4274 Views

Aμάθεια, αστάθεια, γήρας, εμπειρία, ζήλος, ημιμάθεια, ιαχή, λογική, μαϊμουδισμός, νταής, ξετσιπωσιά, οπορτουνισμός, ρουτίνα, τέρας, χάος, ψυχή... λέξεις που συμπληρώνουν την παρακάτω αλφάβητο ενός δωρεάν  λεξικού φιλοδοξώντας να προκαλέσει πικρά μειδιάματα και δεύτερες σκέψεις με θέμα «ΆΝΘΡΩΠΟΣ». Γράφει ο Μανώλης Ιωαννίδης για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή