Έκθεση: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές ρετρό στην έδρα της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014

248 Views
Έκθεση: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές ρετρό στην έδρα της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 Έκθεση: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές ρετρό στην έδρα της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014

Έκθεση: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές ρετρό στην έδρα της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές ηλικίας έως και 40 ετών παρουσιάζονται στην έκθεση   retrosystem, που θα φιλοξενηθεί από την Τετάρτη 26 έως την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014, στην έδρα της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 (Μαρίας Κάλλας 23, Ποσειδώνιο).

Η έκθεση κάνει μια ξενάγηση σε συλλεκτικούς υπολογιστές   δεκαετίας του ‘70 του ‘80 και καταλήγει στα μηχανήματα της δεκαετίας του 1990. Οι παλαιότεροι υπολογιστές που παρουσιάζονται είναι και οι πιο σπάνιοι. Ανάμεσά τους οι: Apple II Plus (1977-1979), Acorn BBC Model B (1981), Daewoo CE-TEC MSX (1983).
Επίσης θα φιλοξενηθούν και κονσόλες παιχνιδιών με σπανιότερες τις Sanwa 9015 (1978), Unimex Mark IX (1979), Sega Master System (1985) και SNES (1990).

Σκοπός της ενδιαφέρουσας αυτής δράσης είναι να δώσει την ευκαιρία στους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες που έζησαν αυτήν την εποχή, να ταξιδέψουν στο παρελθόν και να θυμηθούν, ενώ οι νεώτεροι, μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μπορέσουν να δουν από κοντά αυτά τα μηχανήματα και να γνωρίσουν την ιστορία των


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκην. Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.
«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκην. Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.
με 0 Σχόλια 904 Views

 Ο πόθος για εξουσία, ο φόβος, ο φόνος, η οσμή του αίματος, οι δαίμονες και τα σκοτάδια των δύο φύλων κι από την άλλη η μαύρη κωμωδία του έργου που λέγεται «ζωή» συναντιούνται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε μια μεγάλη συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή