Εικαστική Εγκατάσταση και Δωμάτιο Αναγνωσης στο Γενι Τζαμί και στην Casa Bianca

416 Views
Εικαστική Εγκατάσταση και Δωμάτιο Αναγνωσης στο Γενι Τζαμί και στην Casa Bianca Εικαστική Εγκατάσταση και Δωμάτιο Αναγνωσης στο Γενι Τζαμί και στην Casa Bianca

Εικαστική Εγκατάσταση και Δωμάτιο Αναγνωσης στο Γενι Τζαμί και στην Casa Bianca


    Το χειρόγραφο βιβλίο με τίτλο «Clementina» που δημιούργησαν η Giulia Casartelli και η Εύα Μαραθάκη, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο μιας εικαστικής εγκατάστασης αλλά και ενός Δωματίου Ανάγνωσης, που θα φιλοξενηθούν στο Γενί Τζαμί και στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης - Casa Bianca, αντίστοιχα.

     Τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, στις 20.00, ενώ το Δωμάτιο ανάγνωσης, θα λειτουργήσει την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015.

    Η ιστορία της Clementina προέκυψε με τη γνωριμία και την επίσκεψη της Giulia Casartelli στο στούντιο της Εύας Μαραθάκη, με αφορμή την οποία, η Casartelli δημιούργησε το επιμελητικό κείμενο για μια συγκεκριμένη σειρά έργων της Μαραθάκη. Σκοπός αυτής της συνεργασίας δεν ήταν η εικονογράφηση και η παραγωγή ενός βιβλίου σε πολλαπλά τυπωμένα αντίτυπα, αλλά η ολοκλήρωση  και η παρουσίαση της μιας ιστορίας. Παράλληλα, δημιουργήθηκε και η ιδέα ενός χειρόγραφου βιβλίου - έργου τέχνης, το οποίο ωστόσο, λόγω της εύθραυστης φύσης του, μπορεί να εκτεθεί και να διαβαστεί από ένα περιορισμένο κοινό.

    Το χειρόγραφο της Clementina θα παρουσιάζεται πλαισιωμένο από μια σειρά έργων και μια εγκατάσταση της Εύας Μαραθάκη, στο Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, τηλ. 2310 857978) έως τις 6 Δεκεμβρίου 2015, από Τρίτη έως και Παρασκευή, κατά τις ώρες 10.00 έως 18.00 και το Σάββατο από τις 11.00 έως τις 15.00 (Κυριακή και Δευτέρα, κλειστά). 

Το Δωμάτιο Ανάγνωσης, για το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου, θα λειτουργήσει στην Casa Bianca  (Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη, τηλ. 2310 427555) κατά τις ώρες 10.00 έως 18.00.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κυριάκος Κατζουράκης: Τέμπλο - Οίκος Ενοχής Ή η κοινή εικονογραφική μας μοίρα | Αριάδνη Καναβάκη
Κυριάκος Κατζουράκης: Τέμπλο - Οίκος Ενοχής Ή η κοινή εικονογραφική μας μοίρα | Αριάδνη Καναβάκη
με 0 Σχόλια 700 Views

 Ο σπουδαίος  ζωγράφος και σκηνοθέτης Κυριάκος Κατζουράκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών χθες Παρασκευή 22/10/2021.Γράφει η Αριάδνη Καναβάκη 


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή