Έκθεση-Εικαστική δράση Εξ(ισ)ώσεις

713 Views
Έκθεση-Εικαστική δράση Εξ(ισ)ώσεις Έκθεση-Εικαστική δράση Εξ(ισ)ώσεις

 
 
22 Νοεμβρίου - 15 Δεκεμβρίου2017 │Αίθουσα Αλλατίνη-Ντασσώ
 
Οι δυο εικαστικοί Philippe Laferrière και Χρήστος Αλαβέρας θα παρουσιάσουν μια εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει παλιά και νέα έργα από όλη την πορεία τους στην τέχνη καθώς επίσης και επίκαιρα έργα που αφορούν στην κρίση της εστίας, ως γενικότερη έννοια σε μια συνολική ζωγραφική-χωρική εγκατάσταση που θα εξιστορεί και θα σχολιάζει την αιώνια και την τωρινή σχέση ανθρώπου και εστίας.
 
Tην ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί δρώμενο-περφόρμανς στο οποίο θα συμμετέχουν εκτός από τους δύο εικαστικούς η χορογράφος Αντωνία Πιτουλίδου με την ομάδα πειραματικού χορού The Manzins, η fia so με free styleκαι ο μουσικός Νίκος Δημηνάκης.
 
Οι ζωγραφικές χειρονομίες των δύο διαφορετικών ζωγράφων, μέσα από την αντιπαράθεση δύο διαφορετικών δυναμικών, συνδέονται σε ένα σύνολο που επιδιώκει τη σύνθεση που είναι και η βασική ουσία για το κτίσιμο μιας εστίας που μπορεί να υπάρξει σε απρόβλεπτη κατάσταση και σε αυτό προσδίδει μεγαλύτερη σημασία η ιστορία της χώρας οπού γίνεται αυτή η σύμπραξη, όπως και της χώρας που αντιπροσωπεύει αυτός ο χώρος. Ελλάδα και Γαλλία, δύο τόποι που έχουν δώσει μεγάλα βήματα στην παγκόσμια πνευματική εξέλιξη και επίσης έχουν δοκιμαστεί μέσα από πνευματικές αντιπαραθέσεις.
 
Τα υλικά και οι διαστάσεις των έργων είναι ποικίλα (κάρβουνα, μολύβια, μελάνια, τέμπερες, υδατογραφίες, ακρυλικά, λάδια, χαρακτικά, βίντεο).
Η έκθεση εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ‘Φαντασιακές Εστίες’ που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με συγχρηματοδότηση από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
                             
Πρωινές ώρες (10.00-13.00): υποδοχή σχολείων κατόπιν συνεννόησης για ξενάγηση και εργαστήριο σχετικό με την θεματική της έκθεσης παρουσία των καλλιτεχνών.

Εγκαίνια
Τετάρτη 22.11 │ 19:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά 17:30-20:30
Σάββατο 10:30-13:00

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή