Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία απ’ την Εθνική Βιβλιοθήκη

955 Views
Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία απ’ την Εθνική Βιβλιοθήκη Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία απ’ την Εθνική Βιβλιοθήκη

 

Είναι γεγονός, η Εθνική Βιβλιοθήκη εκσυγχρονίζεται και προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, δηλαδή τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία.


Η νέα ψηφιακή υπηρεσία απ’ την Εθνική Βιβλιοθήκη, μας παραχωρεί τη δυνατότητα να διαβάζουμε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία όποτε και οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε. Για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα μπορείς να διαβάσεις ένα e-book από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone σου.

Ειδικότερα, τόσο η δημιουργία όσο και η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου εντάσσεται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τι βιβλία μπορούμε να διαβάσουμε; Η συλλογή του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης περιλαμβάνει βιβλία ευρείας αναγνωσιμότητας, με έμφαση στους τομείς της λογοτεχνίας, της ιστορίας, των τεχνών, των επιστημών, αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Η συγκεκριμένη ψηφιακή υπηρεσία πραγματοποιείται με σκοπό να προωθηθεί η ηλεκτρονική ανάγνωση, αλλά και να εξοικειωθεί το κοινό με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Γι’ αυτό τον λόγο, η πλατφόρμα προσφέρει περισσότερα από 2.500 βιβλία, που προέρχονται από 14 ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο θα πρέπει να είναι πιστοποιημένος χρήστης της Εθνικής Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια να «κατεβάσει» ταυτόχρονα μέχρι και 3 ηλεκτρονικά βιβλία, για 20 ημέρες το καθένα, με δικαίωμα να το αλλάξει.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο στην ιστοσελίδα: ereading.nlg.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
«Μετά τη Θήβα»... τι ήθελε να πει ο ποιητής; Είδαμε και σχολιάζουμε.
«Μετά τη Θήβα»... τι ήθελε να πει ο ποιητής; Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 1807 Views
Φύγαμε με το μυαλό σκοτισμένο από τη μάταιη προσπάθεια να συνδέσει τα αταίριαστα κομμάτια του παζλ σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο παραδοξότητας… Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή