Δωρεάν βραβευμένα βιβλία σε σπουδαστές και κρατούμενους διανέμει το υπουργείο Πολιτισμού

1397 Views
Δωρεάν βραβευμένα βιβλία σε σπουδαστές και κρατούμενους διανέμει το υπουργείο Πολιτισμού Δωρεάν βραβευμένα βιβλία σε σπουδαστές και κρατούμενους διανέμει το υπουργείο Πολιτισμού

 

Πρόκται για βιβλία που απέπασαν Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας από το 2012 έως 2016


Βραβευμένα βιβλία  που έχουν αποσπάσει Κρατικό Βραβεία Λογοτεχνίας αγοράστηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να διανεμηθούν σε εκπαιδευτικά αλλά και σωφρονιστικά ιδρύματα. Πρόκειται για βιβλία που είχαν βραβευτεί κατά την περίοδο 2012 – 2016.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη έκανε χρήση της ισχύουσας νομοθεσίας η οποία προβλέπει ανάλογες αγορές.

Τα αντίτυπα θα δοθούν, σταδιακά, σε Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών Σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε βιβλιοθήκες, αλλά και σε καταστήματα κράτησης ενηλίκων και ανηλίκων.

book3

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής βιβλίου και προώθησης της φιλαναγνωσίας η εντατικοποίηση της οποία σήμερα, λόγω της κρίσης που έχει προβαλέσει η πανδημία, είναι πιο αναγκαία παρά ποτέ.

Υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού το οποίο θα καλύψει το κόστος για την αγορά έως του ποσού των 60.000 ευρώ.

Τα παραπάνω χρήματα θα αντληθούν από από την χρηματοδότηση που έχει ήδη λάβει το Ίδρυμα από το ΥΠΠΟΑ το 2020 για την υποστήριξη και υλοποίηση δράσεων στην Ελλάδα και τον διεθνή χώρο η οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω του κορωνοϊού.Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: Την «οργασμική κωμωδία» «Οι γείτονες από Πάνω» στο θέατρο Κήπου
με 4 Σχόλια 1381 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την κωμωδία «Οι γείτονες από πάνω» Πέμπτη 25/8, στο Θέατρο Κήπου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή