Δέσποινα Ιωαννίδου: Διασώστρια της ζωής, του αθλητισμού και της τέχνης.

2143 Views
Δέσποινα Ιωαννίδου: Διασώστρια της ζωής, του αθλητισμού και της τέχνης. Δέσποινα Ιωαννίδου: Διασώστρια της ζωής, του αθλητισμού και της τέχνης.

Από τη στήλη Artύσιμο του Γιάννη Κυφωνίδη 

Διασώστρια του ΕΚΑΒ, ερμηνεύτρια παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, μαραθωνοκολυμβήτρια, μαραθωνοδρόμος, ποδηλάτισσα, τριαθλήτρια και ηθοποιός. Αυτή είναι η Δέσποινα Ιωαννίδου, μια αδιάκοπη πράτουσσα της ζωής, της δουλειάς, του αθλητισμού και της τέχνης.
 
Με ότι καταπιάνεται, ακόμη και με την κατασκευή σκουλαρικιών και τσαντών από μαλλί, το κάνει με επαγγελματισμό, το κάνει σα να ήταν αυτή η δουλειά της, σα να βιοποριζόταν από αυτή την ασχολία.
 
Λάτρης των βιβλίων και των ταξιδιών, απορεί κανείς πως τα προλαβαίνει όλα. Και δεν είναι η ίδια παντού, αν και είναι η ίδια. Αλλάζει ρόλους με καμβά αυτό που έτσι και αλλιώς είναι. Αλλά σε αυτόν τον καμβά ζωγραφίζει κάθε φορά διαφορετικές λεπτομέρειες. Είναι αυστηρή και δίκαιη, έντιμη και φιλότιμη. Πιστή φίλη με την ουσιαστική έννοια του όρου.
 
Η Δέσποινα Ιωαννίδου, με σπουδές στο κλασικό τραγούδι, και ως μέλος του Πολιτιστικού-Καλλιτεχνικού Σωματείου “Εταιρία Θεάτρου Γεώργιος Κ. Φωτιάδης”  έχει αποδώσει και ερμηνεύσει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με απίστευτη ακρίβεια και αίσθηση της εκάστοτε αποστολής της.
Ξέρει να υποστηρίζει την παράδοση και να την περνά στο κοινό, ακόμη και το πιο νεανικό.
 
Ηθοποιός σε ταινίες μικρού μήκους και σε παραστάσεις, που παίζονται συνήθως σε ένα “φυσικό” χώρο και όχι σε κλασική θεατρική σκηνή , εκπλήσσει πως μπαίνει στο ρόλο της που πολλές φορές είναι κόντρα στο χαρακτήρα και τη ζωή της.
 
Στον αθλητισμό, πάντα ερασιτεχνικά και από χόμπυ, έχει κολυμπήσει και τερματίσει στον Τορωναίο, και είναι από τις λίγες γυναίκες που τον διέπλευσαν κάτω από 10 ώρες.
 
Στο παλμαρέ της βέβαια είναι και πολλοί άλλοι αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με μαραθώνιες και μικρότερες αποστάσεις, με μετάλλια και διακρίσεις.
Έχει τρέξει και τερματίσει σε τουλάχιστον δύο διεθνείς δρομικούς μαραθώνιους της Θεσσαλονίκης , αλλά και ημιμαραθώνιους σε όλη την Ελλάδα.
Έχει επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία ποδηλατικό μαραθώνιο brevet, ενώ έχει συμμετάσχει σε αγώνες τριάθλου είτε ατομικά είτε σε σκυτάλη.
 
Αυτήν την περίοδο υποδύεται την Ισπανίδα Πιλάρ Εστρεβάδος στην θεατρική περφόρμανς “Ο Ηρακλής Πουαρό στο Orient Express???” μέσα στην αυθεντική τραπεζαρία του θρυλικού τρένου, ενώ τον Οκτώβριο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους “Ένας Διάπλους” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιουζέπα, υποδυόμενη τη Σύρια μετανάστρια που επιχειρεί να διαπλεύσει τον Τορωναίο Κόλπο συμμετέχοντας στο διεθνή κολυμβητικό μαραθώνιο προκειμένου να συναντήσει ξανά το χαμένο της γιο.
 
Η Δέσποινα Ιωαννίδου ξέρει από τη φύση της δουλειάς της, αλλά και από τον ίδιο της το χαρακτήρα, να δίνει τις πρώτες βοήθειες, όπου κι εάν χρειαστεί, ενώ εκπαιδεύει κατά καιρούς επαγγελματίες και απλούς πολίτες.
 
Όταν βρίσκει χρόνο ελεύθερο, που πάντα τον βρίσκει, ακόμη και από εκεί που δεν υπάρχει , διαιτητεύει αγώνες βόλλευ , ενώ διαθέτει και “δίπλωμα” κριτή μαραθώνιας κολύμβησης, εγκεκριμένο από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.
 
Η Δέσποινα Ιωαννίδου είναι ένα εργοδυναμικό εργαλείο παντός καιρού που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της και να φέρει εις πέρας και με επιτυχία την αποστολή της.
 
Είναι μία πολυεπίπεδη και ουσιαστική “διασώστρια” όχι μόνο στη ζωή, αλλά και στον αθλητισμό και την τέχνη. Μόνο που δε διασώζει μόνον, αλλά αναδεικνύει τις λεπτομέρειες και εξελίσσει την προσωπικότητα και τον ανθρωπισμό της.
.
Δείτε αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη τώρα ΕΔΩ
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε  ΕΔΩ
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιαζουμε ΕΔΩ
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία ΕΔΩ
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή