«Το Δώρο», κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, ένα τετράδιο θαυμάτων! Διαβάσαμε και σχολιάζουμε.

2127 Views
«Το Δώρο», κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, ένα τετράδιο θαυμάτων! Διαβάσαμε και σχολιάζουμε. «Το Δώρο», κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, ένα τετράδιο θαυμάτων! Διαβάσαμε και σχολιάζουμε.

 .

Διάβασε και σχολιάζει η Μιλάντα Σαρικιαχίδου.

.

Το βλέπω παντού, φιγουράρει στις βιτρίνες, στα media, στα χέρια μικρών και μεγάλων. Αμέτρητα post αναπαράγουν την οπτική του συγγραφέα του βιβλίου, Στέφανου Ξενάκη.

Έχω την αίσθηση ότι θα ξεκινήσει ένα κίνημα, θα δω το πρόσωπο του σε αφίσες με μηνύματα τύπου «Κάθε μέρα είναι ένα δώρο»!

Ο Στέφανος Ξενάκης μας διηγείται δικές του απλές καθημερινές ιστορίες, ιστορίες καθημερινότητας που συμβαίνουν σε όλους μας, αλλά δεν τους δίνουμε αξία. Πράγματα στην καθημερινότητα μας, τα οποία εάν τα προσέχαμε ή αλλάζαμε την οπτική μας, θα βελτιώναμε την ζωή μας. Και φυσικά θα την εκτιμούσαμε την ζωή μας, αυτή είναι η ουσία του βιβλίου.

«Διαβάζοντας τη μία ιστορία μετά την άλλη, αργά αλλά σταθερά, θα βυθιστείς στον εσωτερικό σου κόσμο, θα αναμετρηθείς με τις αποφάσεις που έχεις πάρει, με τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, με τον τρόπο με τον οποίο ζεις. Και δεν θα ξεχάσεις ούτε στιγμή ότι η ζωή η ίδια είναι Δώρο.»

Κάθε ιστορία είναι απλή και μικρή σε διάρκεια (στο σύνολο οι ιστορίες είναι 102) που καταλήγει σε ένα απόφθεγμα, μια συμβουλή από το συγγραφέα να δεις τα πράγματα αλλιώς, να τα εκτιμήσεις, να αποβάλλεις καθετί περιττό και ανούσιο. Σου δίνει την αίσθηση ότι μεταφέρεσαι στο αγαπημένο σου καφέ, κρατάς μια κούπα ζεστή σοκολάτα και συζητάς χαλαρά με έναν φίλο, έναν φίλο που σου διηγείται τι έπαθε χθές, προχθές, την προηγούμενη εβδομάδα και αναλύετε τα συμβάντα. Έτσι λειτουργεί το βιβλίο του Ξενάκη, σαν έναν καλό φιλό που σε ακούει και στο τέλος σου δίνει μια όμορφη συμβουλή.

Οι ιστορίες είναι ανεξάρτητες, οπότε μπορείς να σταματήσεις και να διαβάσεις το βιβλίο όποτε θελήσεις, είναι ανάλαφρο κι ευχάριστο , δεν σε φορτώνει με αγωνία αλλά σε προβληματίζει, το κάνει όμορφα όμως, διαβάζεις, σηκώνεις τα μάτια και λές ¨ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΤΕ;¨.

Βέβαια δε μπορεί να χαρακτηριστεί ώς λογοτεχνία, μάλλον ένας οδηγός αυτοβελτίωσης, οι προτάσεις σε πολλά σημεία είναι μικρές και ο λόγος κοφτός, σχεδόν προφορικός ,λέξεις απλές χωρίς καμία αισθητική. Αυτό όμως είναι και το μυστικό της επιτυχίας του, γι αυτό μπόρεσε να ενθουσιάσει το κοινό, να προσεγγίσει όλες τις ηλικιακές και πνευματικές ομάδες.

Να το διαβάσετε, για να θυμηθείτε να βλέπετε πάλι τον κόσμο όπως ένα παιδί, για να αντιληφθείτε αυτά τα μικρά πραγματάκια της καθημερινότητας που κάνουν την διαφορά στην ζωή μας. Για να θυμηθείτε να χαμογελάτε και να αποβάλλετε την τοξικότητα και την μιζέρια, τις καταστάσεις που σας μαυρίζουν. Θα σημειώσετε πράγματα, λέξεις, προτάσεις του βιβλίου, θα τις επεξεργαστείτε και ναι θα τις εφαρμόσετε.

Το βιβλίο τελειώνει με το απόσπασμα¨Μόνο η αγάπη χωράει στις αποσκευές σου. Αυτή που πήρες κι αυτή που έδωσες¨.


Βαθμολογία: 
4/5
 

Εκδοτικός Οίκος: KEY BOOKS

Συγγραφέας: Στέφανος Ξενάκης

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία

Σελίδες: 296


Δείτε αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Έλαμψε ο Ιερός Βράχος
Έλαμψε ο Ιερός Βράχος
με 0 Σχόλια 914 Views

 Τα μάρμαρα σμιλεμένα από το ανθρώπινο χέρι «χόρευαν»  εξ' αρχής με τις εναλλαγές του αττικού φωτός πάνω στις λευκές αλλά και στις έντονα χρωματισμένες επιφάνειες των αρχιτεκτονημάτων πάνω στον Ιερό Βράχο.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή