5 βιβλία για να ξαναγεννηθούμε …μετατρέποντας την καραντίνα σε κάτι θετικό.

2468 Views
5 βιβλία για να ξαναγεννηθούμε …μετατρέποντας την καραντίνα σε κάτι θετικό. 5 βιβλία για να ξαναγεννηθούμε …μετατρέποντας την καραντίνα σε κάτι θετικό.

 

 
 
Ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες. Σε συνθήκες που δοκιμάζουν τα νεύρα μας και τις αντοχές μας, ενώ παράλληλα κλονίζουν και τις πεποιθήσεις, τα στηρίγματά μας και την κοσμοθεωρία μας. Οι συνθήκες εγκλεισμού μας, λόγω καραντίνας, μας φέρνουν σε απόγνωση, καθώς υπάρχει άπειρος χρόνος να σκεφτούμε και να βρούμε αιτίες για να απελπιστούμε!
 
Γιατί, όμως, δε μετατρέπουμε την αναγκαστική μας ενδοσκόπηση σε κάτι θετικό; Σε κάτι που θα μας κάνει καλύτερους και θα μας μείνει και μετά την καραντίνα; Σε αυτή τη φιλοσοφία βασίζονται και τα βιβλία που θα σας προτείνω, με την ευχή να βρει ο καθένας αυτό που τον εκφράζει!
 
 
Τζέι Σέτι, «Σκέψου σαν μοναχός», εκδόσεις Ψυχογιός.
Ο συμπαθέστατος Τζέι Σέτι αποτελεί εδώ και καιρό σημείο αναφοράς στα κοινωνικά δίκτυα, με τα τόσο ουσιώδη, διδακτικά και ευχάριστα βίντεό του, που μας αφορούν όλους! Ο Shetty μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου μπορούσες να γίνεις τρία πράγματα – γιατρός, δικηγόρος ή αποτυχημένος. Οι δικοί του ήταν πεπεισμένοι ότι διάλεξε το τρίτο: αντί να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του κολεγίου του, πήγε στην Ινδία να γίνει μοναχός και να αφιερωθεί στο να βοηθάει τους άλλους.
.
.
Έπειτα από τρία χρόνια, ένας από τους δασκάλους του, του είπε ότι θα βοηθούσε περισσότερο τον κόσμο αν άφηνε τον μοναχισμό για να μοιραστεί την εμπειρία και τη σοφία του με τους άλλους. Χρεωμένος και χωρίς καμιά ειδίκευση στο βιογραφικό του, γύρισε στο πατρικό του στο βόρειο Λονδίνο. Από τους παλιούς του φίλους, πολλοί δούλευαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.
Κάποιοι βίωναν απίστευτο στρες, πίεση και δυστυχία. Ζήτησαν, λοιπόν, από τον Shetty να τους καθοδηγήσει για να ζήσουν καλύτερα, να αποκτήσουν σκοπό και ενσυναίσθηση.
 
Από τότε μέχρι σήμερα, ο συγγραφέας έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους διανοητές του κόσμου. Σε αυτό το βιβλίο, βασισμένος σε όσα έζησε ως μοναχός, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο μας προς τη δύναμη και προς αυτό που πραγματικά μπορούμε να γίνουμε. Συνδυάζοντας την αρχαία σοφία με τις δικές του πλούσιες εμπειρίες, αποκαλύπτει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες, ανακαλύπτοντας ξανά τον εαυτό μας και την ηρεμία μας.Ο συγγραφέας αποδεικνύει ότι όλοι μπορούν –και πρέπει– να σκέφτονται σαν μοναχοί!(από το site των εκδόσεων)
(διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα εδώ)
 
Σάρα Χάρβεϊ, «KAIZEN. Μικρά βήματα, μεγάλοι στόχοι: Η ιαπωνική μέθοδος που θα αλλάξει τη ζωή σας», εκδόσεις Brainfood.
.
.
Ερώτηση πρώτη: τι είναι η μέθοδος Καϊζέν; Καϊζέν σημαίνει καλή αλλαγή. Υποστηρίζει πως με μικρές, σταδιακές αλλαγές μπορούμε για να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας. αλλαγή που μπορεί να εφαρμοστεί σε σημαντικούς τομείς της ζωής: από την υγεία, τις σχέσεις, τα χρήματα, την καριέρα, αλλά και τις συνήθειες, τα νέα χόμπι και την γενικότερη ευεξία. Μπορείτε να την προσαρμόσετε έτσι ώστε να ταιριάζει στην καθημερινότητά σας, τις προτιμήσεις σας και τη δική σας προσωπικότητα.
.
Η εμπειρία της μεθόδου αυτής είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο, κι αυτό ακριβώς είναι που την κάνει ένα τόσο αποτελεσματικό εργαλείο για θετικές αλλαγές. Χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε; (από το οπισθόφυλλο)
 
Μαρκ Μάνσον, «The subtle art of not giving a fuck (Η ευγενής τέχνη του να τα γράφεις όλα στα..!), εκδόσεις Έσοπτρον.
Προβοκατόρικος ο τίτλος, αλλά και το θέμα του συγκεκριμένου βιβλίου! Για δεκαετίες μας λένε πως η θετική σκέψη είναι το κλειδί μιας χαρούμενης, εύπορης ζωής. "Στο διάολο η θετικότητα", λέει ο Μαρκ Μάνσον. "Ας είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές τα πράγματα είναι …χμ… και πρέπει να ζήσουμε με αυτό". Τα περασμένα χρόνια, ο Μαρκ Μάνσον, μέσω του εξωφρενικά δημοφιλούς του blog, προσπαθεί να διορθώσει τις απατηλές προσδοκίες που έχουμε για τον κόσμο και τους εαυτούς μας. Τώρα φέρνει την σκληρά-κερδισμένη σοφία του σε αυτό το βιβλίο.
 .
.
Ο Μάνσον υποστηρίζει -στηριζόμενος από ακαδημαϊκή έρευνα και εύστοχα καυστικό χιούμορ- πως η βελτίωση της ζωής μας εξαρτάται όχι από την ικανότητα του να φτιάχνουμε λεμονάδα από τα λεμόνια της ζωής, αλλά από το να μάθουμε να χωνεύουμε τα λεμόνια καλύτερα. Όπως γράφει: "Δεν γίνεται όλοι να είναι ξεχωριστοί - υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στην κοινωνία. Ούτε είναι δίκαιο ούτε είναι δικό μας φταίξιμο." Ο Μάνσον μας συμβουλεύει να γνωρίσουμε τους προσωπικούς μας περιορισμούς και να τους αποδεχτούμε. Αυτό, λέει, είναι η πραγματική πηγή ενδυνάμωσης. Μόλις αποδεχτούμε τους φόβους, τα ελαττώματα και τις αβεβαιότητες μας - μόλις σταματήσουμε να τρέχουμε και να τα αποφεύγουμε και ξεκινήσουμε να αντιμετωπίζουμε τις επώδυνες αλήθειες - θα μπορούμε να βρούμε το κουράγιο και την αυτοπεποίθηση που απεγνωσμένα αναζητούμε. (από την παρουσίαση του βιβλίου)
 
Μαρί Φορλέο, «Για Όλα υπάρχει λύση», εκδόσεις Διόπτρα
Αν δυσκολεύεστε να λύσετε ένα πρόβλημα ή να επιτύχετε το όνειρό σας, δεν φταίτε εσείς. Φταίει ότι δεν έχετε ασπαστεί την πεποίθηση που αλλάζει τα πάντα. Η μητέρα της Marie της είπε κάποτε: «Τίποτα στη ζωή δεν είναι τόσο περίπλοκο. Μπορείς να κάνεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου, αρκεί να ανασκουμπωθείς. Για όλα υπάρχει λύση».
.
 
Είτε θέλετε να αφήσετε μία αδιέξοδη δουλειά, να νικήσετε κάποιον εθισμό, να μάθετε χορό, είτε να βελτιώσετε μία σχέση ή να μεγαλώσετε την επιχείρησή σας, το Για όλα υπάρχει λύση θα σας δείξει τον τρόπο. Ευκαιρία για ενδοσκόπηση και αλλαγή λοιπόν! (από την παρουσίαση του βιβλίου)
 
Ροζάνα Κάσπερ , «60 αλλαγές ζωής, σε 30 ημέρες», εκδόσεις Brainfood
Η αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε! Το βιβλίο αυτό, γεμάτο με πρωτότυπες ιδέες για να βελτιώσετε όλους τους τομείς της ζωής σας, όπως τη φυσική κατάσταση, τη διατροφή, την ψυχολογία, τις σχέσεις σας, την κοινωνική δικτύωση, σας παρουσιάζει τρόπους για να δημιουργήσετε διαχρονικές συνήθειες, αφού πρώτα επιτύχετε στις προκλήσεις που διαρκούν έναν μήνα.
 .
.
Η συγγραφέας μοιράζεται δεκάδες πρακτικές συμβουλές, βοηθητικά εργαλεία και δικά της μυστικά κόλπα που θα σας ενθουσιάσουν και θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας ολοζώντανο μέχρι την τελική και διαχρονική σας επιτυχία. Αν είστε έτοιμοι να δείτε τη ζωή σας θετικά, απλώς επιλέξτε μία πρόκληση και ξεκινήστε: περπατήστε 10.000 βήματα, φωτογραφήστε κάτι καθημερινά, δοκιμάστε μια νέα συνταγή κάθε μέρα, αντέξτε τριάντα μέρες χωρίς περιττή ζάχαρη, διαβάστε είκοσι σελίδες κάθε μέρα! Μπορείτε; (από την παρουσίαση του βιβλίου)
 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαρία Διαμαντοπούλου
Μαρία Διαμαντοπούλου
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος της Φιλοσοφικής ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στη Γλωσσολογία. Γράφω για το μεγάλο μου πάθος, το βιβλίο και ό,τι έχει σχέση μ' αυτό. Βιβλιοκριτικές και βιβλιοπαρουσιάσεις, εκδηλώσεις, βιβλιοθήκες, ακόμα και για ταινίες που έχουν άμεση σχέση με βιβλία. Mail: diamantmaria@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
InTempo με τον Γιώργο Αρβανιτίδη «Τα κομμάτια μου πρώτα τα αξιολογώ σαν ακροατής»
InTempo με τον Γιώργο Αρβανιτίδη «Τα κομμάτια μου πρώτα τα αξιολογώ σαν ακροατής»
με 0 Σχόλια 553 Views

Ξεκινάμε τη χρονιά στο InTempo δυναμικά με ροκ μουσική από τον Γιώργο Αρβανιτίδη και τους συνεργάτες του (Free Down Noize)  Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή