6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Απονομή βραβείων – επαίνων.

398 Views
6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Απονομή βραβείων – επαίνων. 6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Απονομή βραβείων – επαίνων.

6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Ποιητικός Διαγωνισμός: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Απονομή βραβείων – επαίνων. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του KΕ΄ Πνευματικού Μαΐου ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας πραγματοποίησε τον 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης, σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

 
Ο Διαγωνισμός που έγινε για 6η συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της πανελλήνιας εμβέλειας ξεκίνησε πριν 20 χρόνια να υλοποιείται και καθιερώθηκε ως θεσμός από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, για όλη τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναφορικά, από τις εκδόσεις Μπίμπης ανά 2 χρόνια τα ποιήματα των βραβευθέντων μαθητών εκδίδονται σε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Ψήγματα χρυσού.
 
Το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από την Επιτροπή Αξιολόγησης και στη συνέχεια θα γίνει η Απονομή των Βραβείων και Επαίνων στους μαθητές .
 
 «Η συμμετοχή των παιδιών στο διαγωνισμό με τη δημιουργική γραφή της ποίησης κάθε χρόνο είναι πολύ συγκινητική. Φέτος η αποστολή των ποιημάτων (από τη την Εύβοια, τη Σάμο, τη Λέσβο, τη Σαμοθράκη, από την ακριτική Καστοριά έως τον Έβρο και από την Κέρκυρα έως την Ρόδο και την Φλώρινα, την Αθήνα, τη Λευκάδα και φυσικά και τη Θεσσαλονίκη), ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με πάνω από 1400 συμμετοχές.Για εμάς τους εκδότες τέτοιου είδους ανταπόκριση μας δίνει μεγάλη χαρά, συγκίνηση και αισιοδοξία καθώς οι νέοι μας σήμερα δημιουργούν όσο ποτέ άλλοτε και θέλουν να εκφράζονται και μέσα από το γραπτό λόγο, παράλληλα με τις σχολικές τους υποχρεώσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.ΕΚ.Β.Ε. Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης ».
 
Όσα παιδιά παρευρεθούν στην εκδήλωση και είχαν στείλει ποιήματα στο διαγωνισμό θα πάρουν και Αναμνηστικό Συμμετοχής από τον ΣΕΚΒΕ.
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή