Διαβάσαμε το παιδικό παραμύθι «Στην κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπαντζή» και σχολιάζουμε

1846 Views
Διαβάσαμε το παιδικό παραμύθι «Στην κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπαντζή» και σχολιάζουμε Διαβάσαμε το παιδικό παραμύθι «Στην κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπαντζή» και σχολιάζουμε

 

.

Διάβασε η Μιλάντα Σαρικιαχίδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Ο Δικαίος Χατζηπλής επιστρέφει μετά την ¨Χαριστική βιβλιοθήκη¨ με ένα ακόμη βιβλίο φιλοαναγνωστικό. Η κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπατζή θα αναδείξει με ένα χαρούμενο και ευφάνταστο τρόπο την ανεξάντλητη ευεργεσία των βιβλίων, την επιρροή τους στην ανάπτυξη της παιδικής φαντασίας και ακολούθως της οξύνοιας, τα έχουμε ξαναπεί, δώστε φαντασία στα παιδιά και θα το εξελίξουν σε νοημοσύνη.
 
Πάμε λοιπόν!
 
Οι μαθητές της κυρίας Ειρήνης δείχνουν πολύ διαφορετικοί σήμερα, πετούν απ’ τη χαρά τους και δεν βλέπουν την ώρα να επιστρέψουν σπίτι για να μοιραστούν τα νέα. Η Εύα είπε στη μαμά της ότι σήμερα ήρθε στην τάξη τους ένας αστροναύτης, ο Μπεν ότι ήρθε ένας εξερευνητής σπάνιων ερπετών, ο Αντρέας ότι ήρθε ένας ναυαγός και ο Άλεξ ότι ήρθε ένας γιγαντιαίος χιμπαντζής που το έσκασε από τον ζωολογικό κήπο και κρύφτηκε στην τάξη τους. Ταράχτηκαν οι γονείς (όπως ταράζονται πάντα οι μεγάλοι). Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να επισκέφθηκαν σε μία μέρα ένα σχολείο; Μα τι σχολείο είναι αυτό; Τι επικίνδυνα πράγματα συμβαίνουν εκεί;
 


Αξίζει να το διαβάσεις με το παιδί σου γιατί θα του μεταγγίσεις την αξία και την χαρά που προσφέρει ένα βιβλίο. Θα διαβάσει στις σελίδες του τις περιπέτειες που έζησαν οι μαθητές της κ. Ειρήνης και θα τις αναζητήσει στο κεφάλι του. Θα του διδάξεις παρέα με ένα χιμπατζή ( πόσο αστείο) ότι η επαφή με ένα βιβλίο, εξάπτει την περιέργεια, δομεί ολόκληρους κόσμους, φέρνει κοντά τους ανθρώπους και σε ταξιδεύει σε τόπους και εμπειρίες που στην πραγματικότητα δε σου φτάνει μια ζωή για να τα κατακτήσεις.
 
Αποτελεί όμως κι ένα μάθημα για εσένα. Μέσα από κάθε διάλογο παιδιού και γονέα θα αντιληφθείς την ζωντάνια στην περιγραφή της περιπέτειας από το παιδί χάρη στην αθωότητα και…. την απορία από τον γονέα. Γιατί όσο απομακρύνονται οι μεγάλοι από την αθωότητα, την ξεγνοιασιά, την φαντασία τόσο φτιάχνουν ένα περιβάλλον αποστειρωμένο και άδειο.
 
Στην εικονογράφηση η συνεργασία για ακόμη μια φορά με την Μυρτώ Δεληβοριά κρατά το ίδιο προσωπικό ύφος με πληθώρα απαλών χρωμάτων και απουσία σκοτεινών.
 
Ο συγγραφέας μας χαρίζει ένα χαρούμενο βιβλίο για να τονίσει πόσο πιο ευτυχισμένα είναι τα παιδιά που έρχονται σε επαφή με την βιβλιοθήκη. Τυχερά όσα γνωρίζουν συγγραφείς και πέρα από το σχολείο δημιουργούν και στο σπίτι μια βιβλιοθήκη – ερέθισμα για αμέτρητα ταξίδια του νου.
 
 
Βρείτε το βιβλίο εδώ
 
----

ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ - KULTUROSUPA.GR
.
Όλες οι τελευταίες δημοσιεύεις για το βιβλίο, εδώ
 
Διαβάσαμε και σχολιάζουμε, εδώ
 
 ..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
 ..
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Μιλάντα Σαρικιαχίδου
Αγαπώ τα βιβλία γιατί στις δυστυχίες της ζωής προσφέρουν καταφύγιο, αποδεικνύουν ότι πάντα υπάρχουν τόποι για να δεις αλλιώς τα πράγματα, να τα ερμηνεύσεις με έναν τρόπο διαφορετικό και να σηκωθείς ξανά. Μαζί λοιπόν θα ψάχνουμε στις σελίδες τρόπους να γεμίσει το μέσα μας. Κάθε 8,18 και 28 του μηνός στο «Διαβάσαμε και Σχολιάζουμε» για 3η χρονιά.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Καρτ Ποστάλ» από τα τρυφερά και σκοτεινά βάθη της καρδιάς. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
«Καρτ Ποστάλ» από τα τρυφερά και σκοτεινά βάθη της καρδιάς. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 2182 Views

Κάθε άνθρωπος που συναντάμε στη ζωή είναι ένα μάθημα. Ανεξάρτητα από τη σχέση μας μαζί του, καλή ή κακή, φιλική, επαγγελματική, ερωτική, ανεξάρτητα από την έκβασή της, αξίζει αυτό που μένει.  Διάβασε η Μαρία Διαμαντοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή