Ανοιχτή συζήτηση για μια πρακτική φιλοσοφία της καλής ζωής...βασισμένη στα κείμενα του Αριστοτέλη στον πολυχώρο design apoDec με ελεύθερη είσοδο

1149 Views
Ανοιχτή συζήτηση για μια πρακτική φιλοσοφία της καλής ζωής...βασισμένη στα κείμενα του Αριστοτέλη στον πολυχώρο design apoDec με ελεύθερη είσοδο Ανοιχτή συζήτηση για μια πρακτική φιλοσοφία της καλής ζωής...βασισμένη στα κείμενα του Αριστοτέλη στον πολυχώρο design apoDec με ελεύθερη είσοδο

Ανοιχτή συζήτηση για μια πρακτική φιλοσοφία της καλής ζωής...βασισμένη στα κείμενα του Αριστοτέλη στον πολυχώρο design apoDec με ελεύθερη είσοδο
Το ζητούμενο είναι η ευτυχία, να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και με τους άλλους, να είμαστε καλά σε συνεννόηση, ειρήνη, συνεργασία με το κοινωνικό μας περιβάλλον. Όταν τα γύρω μας είναι τακτοποιημένα έρχεται και η ευχαρίστηση. Εμείς, μπορούμε στο μεγαλύτερο βαθμό να επηρεάζουμε τα πράγματα και για να μπορούμε να το κάνουμε χρειαζόμαστε δεξιότητες, της ψυχής κυρίως, δηλαδή τις αρετές: τη φρονιμάδα, τη γενναιότητα, τη γενναιοδωρία, τη σύνεση και τη δικαιοσύνη.

Το μεγαλύτερο εργαλείο- τεχνική μέθοδος για να βρεις το δρόμο για την ανάπτυξη αυτών των στάσεων που θα κάνουν τη ζωή καλύτερη είναι η επιδίωξη της μεσότητας, η επιλογή δηλαδή του περίφημου δρόμου ανάμεσα  στην υπερβολή και στο έλλειμμα της  συμπεριφοράς. Το να ακολουθήσουμε το μέσο δρόμο δεν είναι και τόσο εύκολο χρειάζεται άσκηση ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα, η άσκηση για την απόκτηση της συνήθειας που θα γίνει η δεύτερη φύση μας. Πχ. Η αντρεία είναι μεσότητα, σε σχέση με το φόβο και το θράσος.( ελεύθερη απόδοση απο τα Ηθικά Νικομάχεια Β´7)

«Απλά μαθήματα για τον Αριστοτέλη»
Ο "Κήπος πραγματοποιεί έναν κύκλο συζητήσεων βιωματικού χαρακτήρα, με αφορμή και πρόσχημα τον Αριστοτέλη και άλλες φιλοσοφικές απόψεις, για όσους ψάχνουν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους κατανόησης της πραγματικότητας, της ζωής, για όσους θέλουν να μάθουν να ακουμπούν την χαρά!
Γιατί το να πλησιάσει κανείς την χαρά, είναι θέμα άσκησης και φιλοσοφίας.

«Απλά μαθήματα για τον Αριστοτέλη». Ένα σεμινάριο για μαθητές ηλικίας 18 έως 108 ετών, που περιλαμβάνει δέκα συναντήσεις – βήματα, με θέματα όπως… ο έρωτας, η φιλία, η οικογένεια, η πολιτική, η οικονομία, η τέχνη, τα παιδαγωγικά.

Δεύτερη συνάντηση με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 26/11 στις 20.00
στον πολυχώρο design apoDec.
Εισηγήτρια: Θεοδοσία Κωνσταντινίδου

-Για περαιτέρω πληροφορίες και εγγραφές στα σεμινάρια του Κήπου μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση kiposseminaria@gmail.com ή στο τηλ. 6949 12 17 87(κα Θεοδοσία Κωνσταντινίδου).

-Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του «Κήπου» βρίσκετε στο facebook -εδώ
apoDec : Στρ.Σφέτσου 3


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκην. Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.
«Μακμπέθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκην. Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο.
με 0 Σχόλια 904 Views

 Ο πόθος για εξουσία, ο φόβος, ο φόνος, η οσμή του αίματος, οι δαίμονες και τα σκοτάδια των δύο φύλων κι από την άλλη η μαύρη κωμωδία του έργου που λέγεται «ζωή» συναντιούνται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε μια μεγάλη συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή