Παρουσίαση του βιβλίου της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

290 Views
Παρουσίαση του βιβλίου της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Παρουσίαση του βιβλίου της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης.

Παρουσίαση του βιβλίου της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη» στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης  

Η παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη»– παράσταση σταθμός για τις αλησμόνητες πατρίδες και τον Ελληνισμό, που έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα , κερδίζοντας κοινό και κριτικούς στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Μιμής Ντενίση. 
 
Το βιβλίο παρουσιάζει την ιστορία μιας μεγάλης οικογένειας της Σμύρνης απο την ωραία εποχή και τον θρίαμβο των Ελλήνων μέχρι την καταστροφή. Στηρίζεται σε πολυετή έρευνα της συγγραφέως και περιέχει πολλά στοιχεία που δεν συμπεριλαμβάνονται στη παράσταση.
 
Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βιβλίο στην παρουσίαση που θα γίνει στην Έκθεση Βιβλίου το Σάββατο 9 Μαϊου 2015 στις 20:00 στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αντιπρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών του Ε.Μ.Π., φιλόλογος, ερευνήτρια και βραβευμένη συγγραφέας Σοφία Ντενίση και η Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχείων Νομού Μαγνησίας, Διδάκτωρ Ιστορίας και συγγραφέας Αννίτα Πρασσά και φυσικά και η συγγραφέας. Η Μιμή Ντενίση θα διαβάσει και σκηνές απο το έργο μαζί με τον Μιχάλη Μητρούση.
 
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Το βιβλίο είναι των εκδόσεων Πατάκη και βρίσκεται ήδη στην τρίτη έκδοση.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή