Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ζωγράφισε και μια γυμνή εκδοχή της Μόνα Λίζα;

819 Views
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ζωγράφισε και μια γυμνή εκδοχή της Μόνα Λίζα; Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι ζωγράφισε και μια γυμνή εκδοχή της Μόνα Λίζα;

 

Ειδικοί από το Λούβρο κατέληξαν ότι το έργο Μόνα Βάνα που έχει το ίδιο βλέμμα με τη Μόνα Λίζα αποτελεί έργο του μεγάλου ζωγράφου


Στην εκτίμηση ότι ο καλλιτέχνης που έφτιαξε το σκίτσο της Μόνα Βάνα, που για πολλούς αποτελεί τη γυμνή εκδοχή της Μόνα Λίζα, είναι ο Λεονάρντο ντα Βίντσι κατέληξαν ειδικοί από το μουσείο του Λούβρου.

Εδώ και χρόνια οι ειδικοί πίστευαν ότι το συγκεκριμένο έργο είχε κατασκευαστεί στο εργαστήριο του ντα Βίντσι αλλά είναι η πρώτη φορά που αποδίδεται απευθείας στον μεγάλο ζωγράφο.

Η Μόνα Βάνα θα εκτεθεί μέσα στο 2019 στο Παρίσι στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 500 ετών από το θάνατο του ντα Βίντσι.

mona-vana1Όπως εξήγησε ειδικός από το Λούβρο το σχέδιο της Μόνα Βάνα ξεκίνησε από πάνω αριστερά στον καμβά και ολοκληρώθηκε κάτω δεξιά και αυτό αποτελεί ένδειξη ότι είναι έργο αριστερόχειρα, με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι να είναι ο διασημότερος ζωγράφος αυτής της κατηγορίας.

Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι η Μόνα Βάνα έχει το ίδιο μυστηριώδες βλέμμα με αυτό της Μόνα Λίζα προσθέτοντας ότι αποτελεί απόδειξη του εύθυμου κλίματος που επικρατούσε στο εργαστήριο του ντα Βίντσι με ορισμένους να υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η Μόνα Βάνα δεν απεικονίζει γυναίκα με μια εκδοχή να θέλει να είναι ένας βοηθός του μεγάλου ζωγράφου.

mona-vana2

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Σκηνές από ένα γάμο» με δυνατή αλήθεια και θαυμάσιες ερμηνείες… Είδαμε και Σχολιάζουμε.
«Σκηνές από ένα γάμο» με δυνατή αλήθεια και θαυμάσιες ερμηνείες… Είδαμε και Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 1749 Views

Μια παράσταση που συνιστούμε ανεπιφύλακτα στην κατηγορία του «καλού θεάτρου», καθώς ο θεατής θα απολαύσει ένα εξαιρετικό ψυχολογικό έργο με δυνατές αλήθειες, προσεγμένη σκηνοθεσία και θαυμάσιες ερμηνείες… Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή