Commeilfaut?: Το ονειρικό σύμπαν του Μάριου Teriade Ελευθεριάδη στη γκαλερί «Ρω»

424 Views
Commeilfaut?: Το ονειρικό σύμπαν του  Μάριου Teriade Ελευθεριάδη στη γκαλερί «Ρω» Commeilfaut?: Το ονειρικό σύμπαν του Μάριου Teriade Ελευθεριάδη στη γκαλερί «Ρω»

 Commeilfaut?: Το ονειρικό σύμπαν του  Μάριου Teriade Ελευθεριάδη στη γκαλερί «Ρω»

Ένα ονειρικό σύμπαν εικόνων, αισθήσεων, γεύσεων και αρωμάτων στήνεται αυτές τις ημέρες στη γκαλερί «Ρω» της Θεσσαλονίκης (Ρωμανού 5, Λευκός Πύργος Τ. 2310-226.552).
 
Την Τρίτη 31 Μαΐου, στις 19.30, θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Commeilfaut» με εικαστικά αντικείμενα που δημιούργησε ο  Μάριος Teriade Ελευθεριάδης.
 
Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Προξενείου και σε συνεργασία με τη R. Dogramadjian Collections, τη JoMalone και το Βlé, ο γνωστός εικαστικός καλλιτέχνης χρησιμοποιεί πολύτιμα υλικά (υφάσματα των Etro, Cortis, marimekko, kenzo, Schumacher, Marimekko, Voghi και Mastro Raphael, πασμαντερί και τρέσες τού διάσημου γαλλικού oiκου Houles ), για να δημιουργήσει εικαστικά αντικείμενα υψηλής αισθητικής αξίας και χρηστικότητας.
 
Τα αντικείμενα αυτά εκτίθενται από τις 20 Μαΐου και διατίθενται προς πώληση μέχρι και το Σάββατο 4 Ιουνίου στη γκαλερί «Ρω», για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ του Σωματείου «Στοργή» - Σύλλογος Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών.
 
Στη διάρκεια της βραδιάς των εγκαινίων, τα προς πώληση αντικείμενα θα αρωματίζονται μέσα σε γυάλινες καμπάνες με αρώματα της Jo Malone, ενώ ο Ιταλός σεφ του Βlé θα δημιουργήσει γευστικές γκουρμέ «αμαρτίες», οι οποίες θα είναι επίσης αρωματισμένες στο ίδιο πλαίσιο αισθητικής και συν δημιουργίας, σε μια βραδιά στην οποία η συνεργασία θα θριαμβεύσει χάριν των αισθήσεων.
 
 info
• Ημερομηνία: εγκαίνια Τρίτη 31 Μαΐου 2016,                     
• Ώρα:19.00-23.00
• τόπος: Γκαλερί ΡΩ
• Διεύθυνση: • Ρωμανού 5, Θεσσαλονίκη 54621 | Λήψη Οδηγιών Λευκος πυργος
• Τηλέφωνο: • 2310 226 552
• Ιστοσελίδα: • http://www.roartspace.gr/
• Διάρκεια μέχρι Σάββατο 4 Ιούνη
 
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
 
Ο Μάριος Teriade Ελευθεριάδης είναι εικαστικός καλλιτέχνης.
 
Το 2000 εκλέγεται τακτικός καθηγητής και διευθυντής των εργαστηρίων Έκδοσης-Εκτύπωσης στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών της Λιμόζ στη Γαλλία και από το 2011 είναι επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Λιμόζ στο Master Τέχνης και Γραμμάτων, Σύγχρονης Δημιουργίας και Πολιτιστικής Βιομηχανίας.
Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών της Μπουρζ στη Γαλλία και Πλαστικές Τέχνες στη Σορβόννη στο Παρίσι.
Απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα Έκδοσης-Εκτύπωσης από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.
Το 2001 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Mirο της Μαγιόρκα σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.
 
Το 2009 διατέλεσε επιμελητής της έκθεσης ο Mirο της Μαγιόρκα, ένα Πολιτιστικό πρόγραμμα μιας σειράς από εννέα εκθέσεις του Miro στην Ελλάδα και την Κύπρο, μετά από αίτημα του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Ίδρυμα Pilar y Joan Miro της Μαγιόρκα, την Κίνηση των Πέντε Μουσείων της Προεδρίας της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, του Yπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Ελλάδας και της Κύπρου, του Ινστιτούτου Ramon Llull και των Πρεσβειών της Ισπανίας σε Αθήνα και Λευκωσία.
Ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει πραγματοποιήσει 28 ατομικές εκθέσεις / “performances” σεδιεθνείς εκθέσεις, μουσεία και γκαλερί ανά τον κόσμο και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 ομαδικές εκθέσεις.
Συμμετέχει ακόμα σε “residencies”, φεστιβάλ και μπιενάλε.
Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.
Έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια σημαντικών εκδόσεων, τόσο για το Υπουργείο
Πολιτισμού όσο και για ιδιωτικές συλλογές, καθώς και σκηνογραφιών, σκηνικών και κοστουμιών.
Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβουλίου του Μουσείου Φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή