Η τέχνη ακολουθεί τους ρυθμούς της ΔΕΘ! Μουσείο Σοκολάτας + Cheap Art. Γράφει η ιστορικός τέχνης, Οφηλία Ψωμαδάκη.

259 Views
Η τέχνη ακολουθεί τους ρυθμούς της ΔΕΘ! Μουσείο Σοκολάτας + Cheap Art. Γράφει η ιστορικός τέχνης, Οφηλία Ψωμαδάκη. Η τέχνη ακολουθεί τους ρυθμούς της ΔΕΘ! Μουσείο Σοκολάτας + Cheap Art. Γράφει η ιστορικός τέχνης, Οφηλία Ψωμαδάκη.

Η τέχνη ακολουθεί τους ρυθμούς της ΔΕΘ! Μουσείο Σοκολάτας + Cheap Art.
Γράφει η ιστορικός τέχνης, Οφηλία Ψωμαδάκη.

   Όποιος επισκεφθεί αυτές τις μέρες τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έχει τη δυνατότητα να δει δύο πολύ ιδιαίτερες εκθέσεις. Παρά την μικρή ταλαιπωρία που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου αξίζει η προσπάθεια.
    Η μία φιλοξενείται στο περιζήτητο Μουσείο Σοκολάτας, στο οποίο μικροί και μεγάλοι περιμένουν καρτερικά για να μπουν. Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων που μέσα από την ιδιότητα τους (καλλιτέχνες, ζαχαροπλάστες, σχεδιαστές ρούχων) προσπάθησαν να εντάξουν την σοκολάτα στην διαφορετική για τον καθένα  τέχνη τους.
Μπορεί κάποιος να δει φωτογραφίες που έχουν θέμα τη σοκολάτα- μέχρι και την Marilyn Monroe πασαλειμμένη με σοκολάτες- αναπαραστάσεις σημαντικών μνημείων και προσώπων της ιστορίας , παιχνίδια επιτραπέζια όλα κατασκευασμένα με το πιο αγαπητό γλύκισμα των περισσοτέρων. Ιδιαίτερη προσπάθεια αποτελεί και η δημιουργία ενδύματος με κύριο υλικό παρασκευής τη σοκολάτα. Μέχρι και τη Γκουέρνικα του Picasso  μπορεί να δει κανείς κατασκευασμένη εξολοκλήρου από σοκολάτα. Το τελευταίο ειδικά είναι και αυτό που τράβηξε τα βλέμματα όλων και εντυπωσίασε με το πόσο πανομοιότυπα είναι τα χρώματα με το πρωτότυπο έργο. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να κάτσει κάποιος πολύ ώρα σ’ αυτό το χώρο χωρίς να του περάσει φευγαλέα απ’ το μυαλό η σκέψη να τα δοκίμαζε γευστικά!! Ειδικά οι γλυκατζήδες καλό είναι να προσέχετε!!
   Η επόμενη έκθεση, που είναι πιο κοντά στο πλαίσιο των εκθέσεων τέχνης που έχουμε συνηθίσει, είναι ιδιαίτερη λόγω των οικολογικών μηνυμάτων που περνά. Και αυτό γιατί τα περισσότερα έργα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Πρόκειται για την έκθεση Cheap Art που φιλοξενείται σε ένα αυτόνομο χώρο κοντά στον Πύργο του ΟΤΕ. Εντυπωσιάζει ο αριθμός των έργων που φιλοξενούνται στο χώρο και η μεγάλη συμμετοχή των νέων καλλιτεχνών σε αυτή την έκθεση.
Δεν θα σταθούμε στο σχολιασμό των έργων τους, στο συγκεκριμένο άρθρο, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έργα αυτά, παρ’ όλο που είναι πρωτότυπα πωλούνται σε πολύ λογικές τιμές. Οπότε αν είστε φιλότεχνοι σίγουρα θα έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε ένα έργο τέχνης που θα διακοσμεί πολύ ωραία τον προσωπικό σας χώρο.  Το μόνο που θα θίξουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο χώρος που τα φιλοξενεί ίσως θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερος για να μπορεί ο κόσμος να ξεχωρίσει κάποια έργα πιο εύκολα. Σε κάποια από αυτά υπάρχει εξαιρετική λεπτομέρεια και μέσα σε αυτή την πληθώρα των έργων και την κοσμοσυρροή δεν τα προσέχει κανείς εύκολα. Παρ’ όλα αυτά, δεδομένου ότι δόθηκε αυτός ο χώρος για την έκθεση, το στήσιμο ήταν αρκετά καλό και δίκαιο για όλους τους καλλιτέχνες.  Τα ονόματα των καλλιτεχνών όμως έπρεπε να είναι πιο ευδιάκριτα, καθώς την έκθεση την επισκέπτονται και μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι.
   Η διάθεση που επικρατεί σε αυτές τις δύο εκθέσεις είναι αρκετά ευχάριστη, καθώς ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να δει κάτι διαφορετικό και συνάμα, όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, γευστικό! Όσοι επισκεφθείτε λοιπόν την ΔΕΘ μην παραβλέψετε να περάσετε από αυτούς τους δύο χώρους.
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 
Ώρες λειτουργίας: 4:00-10.00 μ.μ.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του κόσμου - Με έσοδα 87,5 εκατ. δολ. σε έναν χρόνο
Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του κόσμου - Με έσοδα 87,5 εκατ. δολ. σε έναν χρόνο
με 0 Σχόλια 428 Views

 Ο Ντουέιν Τζόνσον, ο επαγγελματίας παλαιστής που μετατράπηκε σε σταρ του Χόλιγουντ, παραμένει στην πρώτη θέση των πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών,

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή