Βιβλιοπροτάσεις για το Νηπιαγωγείο. Από την Μαράννα Μπουρουτζή.

939 Views
Βιβλιοπροτάσεις για το Νηπιαγωγείο. Από την Μαράννα Μπουρουτζή. Βιβλιοπροτάσεις για το Νηπιαγωγείο. Από την Μαράννα Μπουρουτζή.

Από την Μαράννα Μπουρουτζή.

Τα κρύα σφίγγουν, οι βόλτες λιγοστεύουν και οι μικροί μας φίλοι αρχίζουν να μένουν ολοένα πιο πολύ μέσα στο σπίτι. Μαμάδες, μπαμπάδες, παππούδες, γιαγιάδες, θείοι και θειάδες και απανταχού νταντάδες οπλιστείτε με υπομονή και… τα κατάλληλα εργαλεία! Παρόλο που υπάρχουν οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Νηπιαγωγεία, κάπως πρέπει να περνά δημιουργικά η ώρα στο σπίτι. Θέλει προσοχή και φειδώ, ώστε τα παιδάκια να μαθαίνουν, όμως όχι να βασανίζονται, γιατί η υπόθεση σηκώνει πολύ παιχνίδι. Η Κουλτουρόσουπα ξεχώρισε κάποια βιβλία για ευχάριστες στιγμές και σας τα προτείνει.

Νηπιαγωγάκια εν δράσει, της Φαίης Α. Χανή.

Η Υπόθεση:

Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων (δύο, ένα για ηλικίες 3-4 κι ένα για 4-5 ετών). Περιέχουν πλούσιο υλικό με δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για να λαμβάνονται οι πρώτες έννοιες, όπως τα σχήματα, οι αριθμοί, τα γράμματα, τα χρώματα και να εξασκείται η αντίληψη.

Μαθαίνω στον Παιδικό Σταθμό,  Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο, της Μαρίας Διαμαντοπούλου.

Η Υπόθεση:

Δύο ακόμη προτάσεις (μια για τις ηλικίες 3-4 και μια για τις ηλικίες 5-6) με εκτενή θεματολογία, που καλύπτει ένα ευρύ γνωστικό φάσμα. Ξεκινώντας από τη γλώσσα και τα μαθηματικά και φτάνοντας ως το διάστημα και τους πλανήτες, τα παιδιά θα ξεναγηθούν εύκολα και διασκεδαστικά στον κόσμο της γνώσης. Θα αναπτύξουν σιγά σιγά την κρίση τους, θα εξασκήσουν τη μνήμη και την παρατηρητικότητά τους. Θα μάθουν να γράφουν, να σκέφτονται, να κάνουν πράξεις, ακόμη και να διαβάζουν.

Αξίζουν:

Είναι καλοδουλεμένα, προσφέρουν ποικιλία, είναι όντως φιλικά προς τα παιδιά. Ξεχωρίζουν κυρίως επειδή έχουν πολύχρωμες σελίδες, με μεγάλες εικόνες και γράμματα, που προδιαθέτουν θετικά μικρούς και μεγάλους να δουλέψουν. Έχουν χρωμοσελίδες, αντιστοιχίσεις, ιστοριούλες και ποιήματα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα για κατασκευές. Επίσης, περιέχουν CD με τραγούδια και ποιήματα. Διακρίνονται από σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια και διατίθενται σε πολύ καλές τιμές και εύχονται καλή διασκέδαση.  

Δεν αξίζουν:

Ενώ τα παιδιά τρελαίνονται για αυτοκόλλητα, τα συγκεκριμένα βιβλία δεν περιέχουν.
 
Φαίη Α. Χανή, Νηπιαγωγάκια εν δράσει (3-4 ετών), εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, Αθήνα 2007, σσ. 94. 
Φαίη Α. Χανή, Νηπιαγωγάκια εν δράσει (5-6 ετών), εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, Αθήνα 2007, σσ. 128.
Μαρία Διαμαντοπούλου, Μαθαίνω στον Παιδικό Σταθμό, εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, Αθήνα 2015, σσ. 111.
Μαρία Διαμαντοπολύλου, Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο, εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, Αθήνα 2016, σσ. 128. 
  
Βαθμολογίες:
4/5 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαριάννα Μπουρουτζή
Μαριάννα Μπουρουτζή
Το βιβλίο πρωταγωνιστεί στη ζωή μου, από την παιδική ακόμη ηλικία. Μου αρέσει να διαβάζω, γιατί κάθε βιβλίο αποτελεί ένα ιδιαίτερο και μοναδικό ταξίδι στα μονοπάτια της φαντασίας, του μύθου και της αλήθειας. Είναι απίστευτο πόσα πράγματα ανακαλύπτει κάποιος και πώς μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης, ακόμη και ολόκληρη την κοσμοθεωρία του! Για τον λόγο αυτό, μου δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάζω ό, τι διαβάζω, με σκοπό να προκαλέσω τον κόσμο να διαβάσει, και να προβληματιστεί. Οι σπουδές μου στη Φιλοσοφική Σχολή και μετέπειτα στην Ιστορία της Φιλοσοφίας με οδήγησαν προς μια διαφορετική στάση απέναντι στο βιβλίο. Από το παραμύθι ως το μυθιστόρημα και από το δοκίμιο ως το επιστημονικό βιβλίο, πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι, που αξίζει τον κόπο. Η τέχνη και ο πολιτισμός, άλλωστε, αποτελούν τις θετικότερες εκφάνσεις στη ζωή του ανθρώπου. e-mail: mariannabou@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Έσπασε ένα μεγάλο «ταμπού» στον Τζέιμς Μποντ
Έσπασε ένα μεγάλο «ταμπού» στον Τζέιμς Μποντ
με 0 Σχόλια 386 Views

  Κατέρρευσε μια παράδοση που τηρείται από το 1962, όταν και γυρίστηκε το «Δρ. Νο», η πρώτη ταινία της σειράς με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Μποντ, τον διαβόητο «πράκτορα 007» και ίσως προοιωνίζεται και άλλες αλλαγές.

Περισσότερα ...
.

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή