Βιβλιοπροτάσεις για το Νηπιαγωγείο. Από την Μαράννα Μπουρουτζή.

1298 Views
Βιβλιοπροτάσεις για το Νηπιαγωγείο. Από την Μαράννα Μπουρουτζή. Βιβλιοπροτάσεις για το Νηπιαγωγείο. Από την Μαράννα Μπουρουτζή.

Από την Μαράννα Μπουρουτζή.

Τα κρύα σφίγγουν, οι βόλτες λιγοστεύουν και οι μικροί μας φίλοι αρχίζουν να μένουν ολοένα πιο πολύ μέσα στο σπίτι. Μαμάδες, μπαμπάδες, παππούδες, γιαγιάδες, θείοι και θειάδες και απανταχού νταντάδες οπλιστείτε με υπομονή και… τα κατάλληλα εργαλεία! Παρόλο που υπάρχουν οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Νηπιαγωγεία, κάπως πρέπει να περνά δημιουργικά η ώρα στο σπίτι. Θέλει προσοχή και φειδώ, ώστε τα παιδάκια να μαθαίνουν, όμως όχι να βασανίζονται, γιατί η υπόθεση σηκώνει πολύ παιχνίδι. Η Κουλτουρόσουπα ξεχώρισε κάποια βιβλία για ευχάριστες στιγμές και σας τα προτείνει.

Νηπιαγωγάκια εν δράσει, της Φαίης Α. Χανή.

Η Υπόθεση:

Πρόκειται για μια σειρά βιβλίων (δύο, ένα για ηλικίες 3-4 κι ένα για 4-5 ετών). Περιέχουν πλούσιο υλικό με δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για να λαμβάνονται οι πρώτες έννοιες, όπως τα σχήματα, οι αριθμοί, τα γράμματα, τα χρώματα και να εξασκείται η αντίληψη.

Μαθαίνω στον Παιδικό Σταθμό,  Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο, της Μαρίας Διαμαντοπούλου.

Η Υπόθεση:

Δύο ακόμη προτάσεις (μια για τις ηλικίες 3-4 και μια για τις ηλικίες 5-6) με εκτενή θεματολογία, που καλύπτει ένα ευρύ γνωστικό φάσμα. Ξεκινώντας από τη γλώσσα και τα μαθηματικά και φτάνοντας ως το διάστημα και τους πλανήτες, τα παιδιά θα ξεναγηθούν εύκολα και διασκεδαστικά στον κόσμο της γνώσης. Θα αναπτύξουν σιγά σιγά την κρίση τους, θα εξασκήσουν τη μνήμη και την παρατηρητικότητά τους. Θα μάθουν να γράφουν, να σκέφτονται, να κάνουν πράξεις, ακόμη και να διαβάζουν.

Αξίζουν:

Είναι καλοδουλεμένα, προσφέρουν ποικιλία, είναι όντως φιλικά προς τα παιδιά. Ξεχωρίζουν κυρίως επειδή έχουν πολύχρωμες σελίδες, με μεγάλες εικόνες και γράμματα, που προδιαθέτουν θετικά μικρούς και μεγάλους να δουλέψουν. Έχουν χρωμοσελίδες, αντιστοιχίσεις, ιστοριούλες και ποιήματα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα για κατασκευές. Επίσης, περιέχουν CD με τραγούδια και ποιήματα. Διακρίνονται από σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια και διατίθενται σε πολύ καλές τιμές και εύχονται καλή διασκέδαση.  

Δεν αξίζουν:

Ενώ τα παιδιά τρελαίνονται για αυτοκόλλητα, τα συγκεκριμένα βιβλία δεν περιέχουν.
 
Φαίη Α. Χανή, Νηπιαγωγάκια εν δράσει (3-4 ετών), εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, Αθήνα 2007, σσ. 94. 
Φαίη Α. Χανή, Νηπιαγωγάκια εν δράσει (5-6 ετών), εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, Αθήνα 2007, σσ. 128.
Μαρία Διαμαντοπούλου, Μαθαίνω στον Παιδικό Σταθμό, εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, Αθήνα 2015, σσ. 111.
Μαρία Διαμαντοπολύλου, Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο, εκδόσεις ΩΡΙΩΝ, Αθήνα 2016, σσ. 128. 
  
Βαθμολογίες:
4/5 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαριάννα Μπουρουτζή
Μαριάννα Μπουρουτζή
''Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και έχω μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Το βιβλίο αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη... Μια άριστη σχέση που διατηρείται για πολλά χρόνια!'' e-mail: mariannabou@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
2o Φεστιβάλ Επταπυργίου – Πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Μονή Λαζαριστών 23/08 – 09/09/2020
2o Φεστιβάλ Επταπυργίου – Πρόγραμμα εκδηλώσεων στη Μονή Λαζαριστών 23/08 – 09/09/2020
με 0 Σχόλια 1671 Views

To ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ μεταφέρεται εκτάκτως στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών. σχεδιάστηκαν εκδηλώσεις, στις οποίες  θα παρουσιαστούν έργα διεθνούς ρεπερτορίου αλλά και μεγάλων Ελλήνων δημιουργών και θα φιλοξενηθούν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή