BOOKmas-challenge - Ημέρα 22η: «Όσα δεν είπαμε» της Χριστίνας Κανδιανοπούλου, εκδόσεις Λιβάνη.

2339 Views
BOOKmas-challenge - Ημέρα 22η: «Όσα δεν είπαμε» της Χριστίνας Κανδιανοπούλου, εκδόσεις Λιβάνη. BOOKmas-challenge - Ημέρα 22η: «Όσα δεν είπαμε» της Χριστίνας Κανδιανοπούλου, εκδόσεις Λιβάνη.

 

.

#Bookmaschallenge
 
(Δείτε τα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα BOOKmas-challenge με μια ματιά εδώ)
 
 
Διανύουμε μέρες δύσκολες. Η καραντίνα, ο εγκλεισμός, ο φόβος και η ανασφάλεια για την υγεία μας, αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, μας διαλύουν ψυχικά, ίσως και σωματικά. Γι’ αυτό κι εμείς είμαστε εδώ, για να υπενθυμίζουμε πως υπάρχει ο μαγικός κόσμος του βιβλίου!
 
 
Έτσι φέτος, στην Κουλτουρόσουπα κάνουμε bookmaschallenge: μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα παρουσιάζοντας κάθε μέρα ένα όμορφο βιβλίο, γιατί κάθε σελίδα μας προσφέρει μια υπέροχη στιγμή προσφέροντας το κατάλληλο υλικό για να δώσει ιδέες για να διαβάσετε και φυσικά για να δωρίσετε τώρα στις γιορτές.
 
Χρόνος υπάρχει. Χρειάζεται λίγη ατμόσφαιρα, κάτι ζεστό, κάτι γλυκό…
.

BOOKmas - challenge - Ημέρα 22η

«Όσα δεν είπαμε» της Χριστίνας Κανδιανοπούλου, εκδόσεις Λιβάνη.

Οι δυσκολίες φτιάχνουν τους ανθρώπους και διαμορφώνουν τους χαρακτήρες. Οι δυσκολίες είναι αυτές που αναλόγως πώς τις εκλαμβάνει ο καθένας, δυναμώνουν ή διαλύουν τις σχέσεις. Αυτό το βιβλίο μιλάει για την πρώτη πτυχή, για τη δύναμη. Για την αγάπη, τη στοργή, την ελπίδα.
 
 
Η Μάρω και ο Στράτος γνωρίστηκαν την περίοδο του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου. Αγαπήθηκαν και χάθηκαν για να ξαναβρεθούν δυο χρόνια αργότερα, ενώ µαινόταν ο εµφύλιος πόλεμος. Το ζευγάρι βρίσκει τελικά καταφύγιο στη γιαγιά του Στράτου, την ευρηµατική και πανέξυπνη Καλλιρρόη. Με την υποστήριξή της κάνουν οικογένεια. Καθώς η Μάρω και ο Στράτος γνωρίζουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, η σχέση τους βαθαίνει, µετατρέπεται σε κάτι πολύ περισσότερο από µια απλή πράξη αγάπης. Η Μάρω δεν µπορούσε να κρατήσει τη συγκίνησή της κρυφή και δάκρυσε όταν σήκωσαν τα ποτήρια τους να ευχηθούν για το σµίξιµο αυτό. Ο Στράτος ήταν πανευτυχής, το ίδιο κι η Καλλιρρόη, που ήξερε τι είχε περάσει το ζευγάρι. Της τα είχε διηγηθεί η Μάρω τ’ απογεύµατα που περνούσαν στο σαλόνι του πάνω ορόφου. Ενα σύκο είχαν µοιραστεί κάτω από τη σκιά µιας µουριάς. Μ’ ένα πιάτο χυλοπίτες και δύο ελιές χόρταιναν κι έπεφταν για ύπνο πάνω στα φυλλώµατα της όχθης του ποταµού, ή έχοντας φάει µια χούφτα αµύγδαλα κι έχοντας κάνει έρωτα κάτω από τα πλατάνια. Είχε φτάσει η ώρα να έχουν από πάνω τους µια σίγουρη σκεπή, να κοιµηθούν σε κανονικό κρεβάτι µε καθαρά, ζεστά σκεπάσµατα και ν’ απολαύσουν ένα γιορτινό γεύµα. Χαιρόταν που τους τα πρόσφερε εκείνη.
 
Μια ωραία όσο και μεγάλη ηθογραφική ιστορία, που καταλήγει στις µέρες µας, παρακολουθώντας τις ζωές όλων των πρωταγωνιστών της. Ιστορία αγάπης, φόβου και θυσίας. Οι χαρακτήρες ξετυλίγονται καθώς περνούν τα γεγονότα. Κυριαρχούν η συγκίνηση και η ελπίδα. Με καλές περιγραφές και διαλόγους, εναλλασσόμενη πλοκή και καλή ροή, διαβάζεται ευχάριστα, παρά το μεγάλο όγκο του.
 
Χριστίνα Κανδιανοπούλου,
Όσα δεν είπαμε,
εκδόσεις Λιβάνη,
Αθήνα 2020,
σσ. 544
 
Μια διαχρονική ιστορία αγάπης και θυσίας, που θα λατρέψουν οι φανατικοί αναγνώστες της Κέιτ Μόρτον.

 
-Δείτε τα μέχρι στιγμής δημοσιευμένα BOOKmas-challenge με μια ματιά εδώ
 
 ..
Ακολουθήστε μας στα social media
 ..
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Μαριάννα Μπουρουτζή
Μαριάννα Μπουρουτζή
''Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και έχω μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Το βιβλίο αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη... Μια άριστη σχέση που διατηρείται για πολλά χρόνια!'' e-mail: mariannabou@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή