Το «Άσμα Ασμάτων» στη Ροτόντα

549 Views
Το «Άσμα Ασμάτων» στη Ροτόντα Το «Άσμα Ασμάτων» στη Ροτόντα

Το «Άσμα Ασμάτων» στη Ροτόντα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εγκαινιάζει τη έναρξη πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Ροτόντα με την απαγγελία του έργου «Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντα, που μετέγραψε ο Γεώργιος Σεφέρης. Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016, ημέρα γέννησης του Γιώργου Σεφέρη.

Το ΚΘΒΕ, στηρίζοντας τις καλλιτεχνικές δράσεις νέων δημιουργών, συνεργάζεται, για την ανάγνωση του συγκεκριμένου έργου, με πέντε νέους ποιητές της Θεσσαλονίκης, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του ηθοποιού του ΚΘΒΕ, Γιώργου Κολοβού.

Την ομάδα των νέων ποιητών που απαγγέλουν το «Άσμα Ασμάτων» απαρτίζουν οι:  Σταυρούλα Γάτσου, Γεωργία Τρούλη, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ιωάννα Λιούτσια και ο Ειρηναίος Βρούζγος, ο οποίος, καθώς βρίσκεται στην Αυστραλία, θα λάβει μέρος στην εκδήλωση με ηχογραφημένη απαγγελία (η συμμετοχή του αποτελεί και ένα σχόλιο για το νεότερο κύμα μεταναστών).
Είσοδος ελεύθερη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΙΗΤΩΝ
Σταυρούλα Α. Γάτσου
Γεννήθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε και εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Γαλλία και στο Βέλγιο ως στέλεχος επιχειρήσεων και αργότερα ως εκπαιδευτικός. Δημοσιεύσεις της σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά ποίησης ΠΟΙΗΤΙΚΗ, e-poema, staxtes, αίτιον, drunken boat (USA) και σε ανθολογίες. Η πρώτης της συλλογή «Εργαλεία πολέμου για τους αιχμάλωτους του έρωτα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαιξπηρικόν (Θεσσαλονίκη-απρίλιος 2013). "Το Παγκάκι" ποιητικό έργο σε τέσσερις πράξεις με μουσική του Βασίλη Γκότση παρουσιάστηκε στην δράση Μουσική και Ποίηση 2014/2015 στην Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.Συμμετέχει σε εικαστικά project (crossart) και εκθέσεις εμπλέκοντας την ποίηση με εικόνα και την φωτογραφία. Αξιοποιεί τα ηλεκτρονικά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και ακτιβίστρια.

Γεωργία Τρούλη
Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1979. Κατάγεται από την Κρήτη και ζει στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Σχολή επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας  του Α Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, έπειτα στην Φιλοσοφική Σχολή του  Α.Π.Θ και σήμερα είναι τελειόφοιτη του της Ανωτάτης Σχολής
Καλών Τεχνών στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος  σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ ποιήματα της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Οι ποιητικές της συλλογές, Πριν εισέλθετε, βεβαιωθείτε, Σαιξπηρικόν(2013), Ακρογωνιαία πορεία στο και, Σαιξπηρικόν (2012), Μια σχετική συρραφή, Ηριδανός(2008),Τα πορτοκαλορόδινα, Ηριδανός(2008).Είναι μέλος της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων, της Διεθνούς Εταιρείας Λόγου και Τέχνης και του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Γεννήθηκε το 1980. Έχει εκδώσει Tο Χωνί, Σαιξπηρικόν (2014). Ποιήματα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά ποίησης Τεύχος, Αίτιον, 'Ενεκεν. Είναι ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Αντλία και συμμετέχει και προωθεί καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις ποίησης. Είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και ακτιβιστής. Μέλος του εναλλακτικού, συνεταιριστικού βιβλιοπωλείου, Ποέτα. 

Ειρηναίος Βρούσγος
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1986. Το 1991 η οικογένειά του μετανάστευσε στην Αυστραλία. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996 όπου και τελείωσε το Μαθηματικό Τμήμα του Αριστοτελείου και συνέχισε με μεταπτυχιακό στην Διπλωματία και το Εμπόριο στην Μελβούρνη. Από τον εκδοτικό Σαιξπηρικόν έχουν εκδοθεί Οι πεινασμένοι, (2015)Στα ενδιάμεσα, παραμυθία, (2013) ενώ ποίηματά του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη