Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

128 Views
Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

 Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζουν τη φωτογραφική έκθεση του Ιταλού φωτογράφου Sergio Garbari «Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία/Tre piccolo storie fiorentine»
 
Ο Sergio Garbari γεννιέται στo Bagni di Lucca το 1955. Σε ηλικία επτά ετών ο πατέρας του, μηχανικός προβολών στον κινηματογράφο Ariston της Φλωρεντίας, του χαρίζει μια μικρή χειροκίνητη κινηματογραφική μηχανή προβολής 35 χιλ., όπου μπορεί να τρέξει τα πρώτα κομμάτια διάτρητου φιλμ που έχουν περισσέψει από την ταινία.
 
Στα λυκειακά του χρόνια στη Λούκα, γεννιέται το πάθος του για τη φωτογραφία. Το 1976 εγκαθίσταται στη Φλωρεντία για να σπουδάσει αρχιτέκτονας. Με την καθοδήγηση του Luciano Ceccotti της “Foto Cortopassi”, παράλληλα με τις σπουδές, εμβαθύνει στην πρακτική της φωτογραφίας μαθαίνοντας τις τεχνικές εμφάνισης και της ασπρόμαυρης εκτύπωσης.
 
Από το 1981 και μέχρι σήμερα εργάζεται στη Φλωρεντία στο Φωτογραφικό Εργαστήριο της Πινακοθήκης Ουφίτσι. Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, αποτυπώνει με το φωτογραφικό του φακό τον κόσμο που τον περιβάλλει εκθέτοντας τη δουλειά του σε διάφορες πόλεις. Το 2008 συμμετείχε , κατόπιν πρόσκλησης, στη Photo Biennale της Θεσσαλονίκης με θέμα τις πρώην μνημειακές φυλακές της πόλης.
 
Η έκθεση περιλαμβάνει σαράντα τρεις (43) ασπρόμαυρες φωτογραφίες, που παρουσιάζονται σε τρεις θεματικές ενότητες: η πρώτη περιλαμβάνει φωτογραφίες επιλεγμένων γλυπτών του Michelangelo Buonarroti, η δεύτερη φωτογραφίες των κήπων Μπόμπολι και η τρίτη φωτογραφίες προσώπων αγαλμάτων του 19ου αιώνα που παρουσιάζουν εξέχουσες προσωπικότητες της Φλωρεντίας στο πέρασμα των αιώνων.
 
Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο:
«Τρεις μικρές ιστορίες από τη Φλωρεντία/Tre piccole storie fiorentine»
Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20:00
 
 Διάρκεια έκθεσης: 7 Σεπτεμβρίου 2017 - 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Επίδομα καλοκαιριού: Πότε καταβάλεται - Υπολογίστε on line πόσα χρήματα θα πάρετε
Επίδομα καλοκαιριού: Πότε καταβάλεται - Υπολογίστε on line πόσα χρήματα θα πάρετε
με 0 Σχόλια 422 Views

  Το καλοκαίρι  έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων κυρίως του ιδιωτικού τομέα, αποφασίζει να πάρει την καλοκαιρινή του άδεια και να κάνει τις διακοπές του από τα τέλη Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή