Ημέρα Δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

241 Views
Ημέρα Δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ημέρα Δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

“Ημέρα Δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας”

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στη δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων υπό τον γενικό τίτλο: «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο».

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού σε μία εβδομάδα δράσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με επίκεντρο την 21η Οκτωβρίου που έχει καθιερώσει ο ΣΕΑ ως «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».
 
Στο πλαίσιο αυτό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην εβδομάδα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για θέματα που αφορούν στο έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την εκδήλωση: «Όλοι μαζί…..για τον ίδιο σκοπό»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στις 11:00 – 13:00  και έχει ως στόχο να παρουσιάσει στο κοινό το αντικείμενο εργασίας του προσωπικού ενός Μουσείου (αρχαιολόγος, συντηρητής, φύλακας). Η εκδήλωση περιλαμβάνει ξενάγηση σε αποθήκες του μουσείου καθώς και στα εργαστήρια συντήρησης του μουσείου, στους χώρους από όπου «περνούν» όλα τα αρχαία αντικείμενα πριν τη δημόσια παρουσίαση και έκθεσή τους στο κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2313.310244 έως και την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου. Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο διάολος και η τρέλα στο κορμί της «Μπενεντέτα». Είδαμε & Σχολιάζουμε
Ο διάολος και η τρέλα στο κορμί της «Μπενεντέτα». Είδαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 1705 Views

Μια κωλοπετσωμένη πιτσιρίκα ταγμένη στο Θεό, θα ανάψει «φωτιές» στο  μοναστήρι που μεγαλώνει όταν το κορμί της δεν μπορεί να αντισταθεί στις χάρες μιας ελληνίδας, της Δάφνης Πατακιά… Είδε και σχολιάζει ο Γιάννης Τσιρόγλου για την Κουλτουρόσουπα.

.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή