Παγκόσμιο Επετειακό Συνέδριο για τον Αριστοτέλη: η συνέντευξη τύπου 23/5/2016.

156 Views
Παγκόσμιο Επετειακό Συνέδριο για τον Αριστοτέλη: η συνέντευξη τύπου 23/5/2016. Παγκόσμιο Επετειακό Συνέδριο για τον Αριστοτέλη: η συνέντευξη τύπου 23/5/2016.

 Παγκόσμιο Επετειακό Συνέδριο για τον Αριστοτέλη: η συνέντευξη τύπου 23/5/2016.

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Tο επετειακό έτος για τον Αριστοτέλη, κατά την UNESCO, επικυρώνεται με την έναρξη του σημαντικότερου- τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρο τον κόσμο- γεγονότος: του Παγκόσμιου Συνεδρίου για τον Αριστοτέλη. Ένας στόχος 3 ετών πραγματοποιείται. Φυσικά, ο τόπος της διεξαγωγής του δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, από τη Θεσσαλονίκη. 

 
Σήμερα το πρωί στις 11.00 η ώρα, δόθηκε η επίσημη συνέντευξη τύπου από τους ιθύνοντες και διοργανωτές του Συνεδρίου, στο κτίριο Διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η πρόεδρος του Κέντρου Αριστοτελικών Ερευνών, κυρία Δήμητρα Σφενδόνη- Μέντζου, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Σειραδάκης, ο γενικός γραμματέας Ζαχαρίας Σκούρας, καθώς επίσης ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Περικλής Μήτκας, και οι εκπρόσωποι των ΕΛ. ΤΑ κα. Σταυράκη, κος Κωνσταντίνης, και κος Βουλούμης, έδωσαν με λίγα λόγια το στίγμα αυτής της μεγάλης διοργάνωσης.
 
Στη σύντομη ομιλία τονίστηκε από την κα. Σφενδόνη η παγκόσμια σημασία του πολυσχιδούς έργου του μεγάλου Φιλοσόφου. Σήμερα, ο Αριστοτέλης είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ και σε όλους τους επιστημονικούς τομείς. Παρότι από την Αναγέννηση κι έπειτα το επιστημονικό του έργο υποτιμήθηκε, σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθεί, μιας και έχει θεμελιώσει επιστήμες όπως η Βιολογία, η Φυσική, καθώς μέσω αυτού μπορούν να κατανοηθούν καλύτερα οι νέες επιστημονικές ανακαλύψεις. Ακόμη, σε μια εποχή πολιτικών και ηθικών προκλήσεων παγκοσμίως, η μελέτη του αριστοτελικού έργου θα βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει τα γεγονότα και να δώσει τις λύσεις.
 
Ειδικότερα, στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν οι σπουδαιότεροι Αριστοτελιστές του κόσμου (250 ομιλητές από 40 χώρες), με ομιλίες που καλύπτουν όλο το φάσμα του έργου του φιλοσόφου, ενώ θα προβληθεί η επικαιρότητά του, με στόχο να γνωστοποιηθεί σε όλο τον κόσμο.
 
Εκτός των άλλων, τα ΕΛ.ΤΑ. εκδίδουν από σήμερα μια συλλεκτική αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, διαφορετικών μεταξύ τους (σε όψη και σε τιμή) σε 600.000 αντίτυπα. Για όποιον το επιθυμεί, επίσης, στο ισόγειο του Κτηρίου Διοίκησης θα παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης προσωπικού γραμματοσήμου, με την απεικόνιση της εκδήλωσης, μαζί με τη φωτογραφία του.
 
Στις δράσεις του Συνεδρίου περιλαμβάνονται 2 εκδρομές με ομιλίες και ξεναγήσεις. Η μία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη Μίεζα (ο τόπος όπου δίδαξε στον Μ. Αλέξανδρο) και η άλλη την Παρασκευή στα Στάγειρα (ο τόπος καταγωγής του). Ακόμη, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συναυλία κεκλεισμένων των θυρών (όχι για το κοινό) στη Ροτόντα, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν την ορχήστρα και τη χορωδία του Πανεπιστημίου. Κι επειδή ο Αριστοτέλης εκτός από τη Σχολή του δίδασκε και στο κοινό, θα δοθούν για όλους (ανοικτά και δωρεάν) δύο ομιλίες στρογγυλής τραπέζης, ώστε να παρακολουθήσουν  όλοι όσοι ενδιαφέρονται και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν!
 
Η τελετή έναρξης θα γίνει σήμερα στις 18.00 στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. Με ομιλίες των Martin Schoultz και Sylvia Acosta μαγνητοσκοπημένες!
 
Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι όλες οι ομιλίες και τα συμβάντα θα μεταδίδονται μέσω live media.
 
Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματικά αξίζει. Όπως φαίνεται από τώρα, η διοργάνωση είναι εξαιρετική και αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου. 
.
Περισσότερες πληροφορίες - πρόγραμμα εδώ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Έτος Αριστοτέλη

Αρθρογραφος

Μαριάννα Μπουρουτζή
Μαριάννα Μπουρουτζή
''Έχω αποφοιτήσει από το τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και έχω μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Φιλοσοφίας. Το βιβλίο αποτελεί τη μεγάλη μου αγάπη... Μια άριστη σχέση που διατηρείται για πολλά χρόνια!'' e-mail: mariannabou@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κατεβαίνει στο οδόστρωμα ο ποδηλατόδρομος της Λεωφόρου Νίκης – Επιθεώρηση έργων με ποδήλατο από τον Κ. Ζέρβα.
Κατεβαίνει στο οδόστρωμα ο ποδηλατόδρομος της Λεωφόρου Νίκης – Επιθεώρηση έργων με ποδήλατο από τον Κ. Ζέρβα.
με 0 Σχόλια 1017 Views

Με το ποδήλατό του έφτασε σήμερα  ο  Κωνσταντίνος Ζέρβας στη Λεωφόρο Νίκης, για να επιθεωρήσει τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου από το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας στο οδόστρωμα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή