«Ο ανήφορος»: Kυκλοφορεί το ανέκδοτο έργο του Νίκου Καζαντζάκη

2613 Views
«Ο ανήφορος»: Kυκλοφορεί το ανέκδοτο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο ανήφορος»: Kυκλοφορεί το ανέκδοτο έργο του Νίκου Καζαντζάκη

Tο αδημοσίευτο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο ανήφορος» είναι ένα βιβλίο που σίγουρα ανήκει στο λογοτεχνικό σύμπαν του μεγάλου δημιουργού.

Αποτελεί μέρος μιας ωρίμανσης, αλλά και την απόδειξη ότι ο Καζαντζάκης εντάσσει οριστικά τους προβληματισμούς του, τα διλήμματα, τις ανησυχίες του, τις υπαρξιακές του αναζητήσεις στη λογοτεχνική γραφή· εκεί εκφράζεται πλέον καλύτερα, ανασαίνει. Το βιβλίο γράφεται αμέσως μετά τον Ζορμπά , διαθέτει όμως διαφορετικά χαρακτηριστικά. Είναι πιο εσωτερικό, το διακρίνει μια μελαγχολία βαθιά και λυτρωτική. Είναι ένα υπέροχο λογοτεχνικό έργο, γεμάτο με τα στοιχεία εκείνα που έκαναν τον Καζαντζάκη να ξεχωρίσει παγκοσμίως.

Η έκδοση ενός νέου για το αναγνωστικό κοινό μυθιστορήματος του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς.

aniforos-1
Όπως όλοι οι σπουδαίοι συγγραφείς, έτσι και ο Καζαντζάκης δημιουργεί έναν δικό του κόσμο και με αυτό τον τρόπο ξεφεύγει από τα στενά περιθώρια της εποχής του και καταφέρνει να μένει πάντα διαχρονικός.

Αναλαμβάνοντας λοιπόν την έκδοση του έργου ενός τόσο μεγάλου συγγραφέα, θεωρούμε χρέος μας να προσεγγίσουμε τις νέες γενιές και να αποδώσουμε τον Καζαντζάκη στον 21ο αιώνα.

Η παρουσίαση του Ανήφορου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο