3 ΣΟΒΑΡΕΣ «ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ…» ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

476 Views
3 ΣΟΒΑΡΕΣ «ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ…» ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. 3 ΣΟΒΑΡΕΣ «ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ…» ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

3 ΣΟΒΑΡΕΣ «ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ…» ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Ε, ναι, λοιπόν, είναι αλήθεια! Όλοι εμείς οι βιβλιοφάγοι έχουμε κάποιες συνήθειες ή, όπως λένε, κάνουμε μερικές εκκεντρικότητες. Ξέρουμε καλά ότι το ηλεκτρονικό βιβλίο και οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, τίποτε όμως, δε μπορεί να συγκριθεί με το να παίρνεις ένα βιβλίο στα χέρια σου.
Ιδού. λοιπόν, οι αγαπημένες συνήθειες των απανταχού βιβλιοφάγων:
 
1. Μυρίζουμε τα βιβλία προτού αρχίσουμε να τα διαβάζουμε.
Αυτή ειδικά είναι η αγαπημένη μου βιβλιοφαγική συνήθεια και είμαι βέβαιη ότι με καταλαβαίνετε απόλυτα. Η μύτη μου χώνεται σχεδόν αυτόματα μέσα στις σελίδες μόλις πιάσω ένα βιβλίο, είτε αυτό είναι φρεσκοτυπωμένο είτε κιτρινισμένο από το πέρασμα των χρόνων. Αυτή η μυρωδιά του μελανιού πάνω στο χαρτί φέρνει στο νου μου όλους τους ήρωες και τις ηρωίδες των βιβλίων που με συντρόφευσαν στην παιδική μου ηλικία. Εννοείται ότι είναι άκρως εθιστική! Κάθε βιβλίο το οποίο περνά από τα χέρια ενός βιβλιοφάγου είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι έχει πρώτα ικανοποιήσει τους οσφρητικούς του υποδοχείς.
 
2. Αγοράζουμε βιβλία ακόμη κι όταν (ξέρουμε ότι) δεν μπορούμε να τα διαβάσουμε όλα.
Δηλώνω ένοχη. Οι βιβλιοφάγοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν θα υπάρξει ποτέ αρκετός χρόνος να διαβάσουμε όλα αυτά τα βιβλία που ξεχειλίζουν από τα ράφια της βιβλιοθήκης μας και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουμε να αγοράζουμε κι άλλα. Η μητέρα μου συνήθιζε να με ρωτά τι μου προσφέρει αυτή η συνήθεια και η απάντησή μου κάθε φορά ήταν η εξής: «Τα βιβλία είναι επένδυση. Μια επένδυση που ποτέ δεν πέφτει έξω». Δεν ξέρω αν την ικανοποίησε η απάντηση αυτή, πάντως έχει σταματήσει εδώ και καιρό να με ρωτά.
 
3. Πηγαίνουμε πολύ συχνά στο βιβλιοπωλείο.
Οι βιβλιοφάγοι κάνουμε συχνές επιδρομές …γκουχ-γκουχ… επισκέψεις στα βιβλιοπωλεία. Για ποιο λόγο; Μα, φυσικά, για να αγοράσουμε ΒΙΒΛΙΑ (δες το Νο2 επάνω). Κάτι παραπάνω από προβλέψιμο μάλλον. Για ένα βιβλιοφάγο που σέβεται τον εαυτό του αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα να μην επισκέπτεται συχνάκις το βιβλιοπωλείο – έστω και ηλεκτρονικά. Το βιβλιοπωλείο είναι ο παράδεισος του βιβλιοφάγου, το μέρος που μαζί με τη βιβλιοθήκη του προσφέρει ηρεμία και χαρά.
συνεχίζεται…

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή