5 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

1750 Views
5 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ. 5 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

5 ΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Ως σεσημασμένη βιβλιοφάγος, έχω συναντήσει αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι (πώς να το θέσω κομψά;) δεν μπορούν να καταλάβουν την αγάπη μου αυτή για τα βιβλία. Αυτοί οι άνθρωποι με μπερδεύουν λιγάκι καθώς τους βρίσκω κάπως αλλόκοτους. Πολύ αλλόκοτους για την ακρίβεια. Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα φράσεων που μου έχουν απευθύνει κατά καιρούς τέτοιοι παράξενοι άνθρωποι και με έχουν εξαγριώσει.
(Όπως θα έχετε ήδη αντιληφθεί μου αρέσουν πολύ οι λίστες.)
 
1. ‘Ποτέ μα ποτέ (μα ποτέ όμως) μην πείτε τη φράση: «Μια και δεν κάνεις κάτι αυτή τη στιγμή…»’
Βασικά, κάνω κάτι αυτή τη στιγμή. Το βλέπεις αυτό το βιβλίο στο χέρι μου; ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ; Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα και γι’ αυτό να του αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο από τη ζωή μου. Τη στιγμή που κάποιος λέει «Αφού δεν κάνεις κάτι τώρα…» δεν έχω γίνει απλά έξαλλη (επειδή αμφισβητεί την ανάγκη μου αυτή), αλλά έχω σταματήσει και να τον ακούω.
 
2. ‘Για τι μιλάει το βιβλίο που διαβάζεις; Είναι καλό;’
Μην την κάνετε αυτή την ερώτηση, παρά μόνον εάν θέλετε πραγματικά να μάθετε. Εάν πρόκειται για ένα βιβλίο με το οποίο έχω παθιαστεί, πιστέψτε με θα μπορούσα να μιλάω για ώρα. Θα μπορούσα να αρχίσω να εξηγώ το συμβολισμό του συγγραφέα στη σελίδα 86 ή να αναλύσω τις επιλογές του ήρωα στην κορύφωση της ιστορίας. Θα μπορούσα ακόμη να εξηγήσω λεπτομερώς γιατί μου αρέσει η πλοκή του βιβλίου ή πόσο αμφιθυμικά είναι τα συναισθήματα μου μετά την τελευταία ανατροπή. Να εξηγούμαι. Θέλω να τα συζητήσω όλα αυτά. Αλλά εάν δεν ακούτε πραγματικά, μου ραγίζετε τη μικρή βιβλιοφαγική μου καρδιά.
 
3. ‘Δε θα ήταν καλύτερο να κάνεις κάτι δημιουργικό;’
Η αλήθεια είναι ότι ΚΑΝΩ κάτι δημιουργικό. Πολλά συναισθήματα από τη φράση Νο 1 βγαίνουν στην επιφάνεια στο άκουσμα και αυτής της φράσης.
.
4. ‘Διαβάζεις πάρα πολύ. Ζήσε και λίγο.’
Όταν το ακούω αυτό, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν κάποιος να το νομίζει αυτό στ’ αλήθεια. Οι αναγνώστες ζούμε χιλιάδες ζωές. Ταξιδεύουμε σε άλλες χώρες, γνωρίζουμε διαφορετικές κουλτούρες, βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια πολλών ανθρώπων και ζούμε ζωές από την αρχή ως το τέλος – κι όλα αυτά μέσα σε λίγες ώρες (ειδικά αν κανείς διαβάζει γρήγορα). Πώς μπορεί κάποιος να μην το θεωρεί συναρπαστικό;
 
5. ‘Γιατί πηγαίνεις πάλι στη βιβλιοθήκη; Τόσα βιβλία έχεις.’
Αυτό είναι απλά γελοίο. Πώς μπορεί κάποιος να το λέει στα σοβαρά; Κάποιος που αγαπά τα βιβλία ποτέ δεν έχει αρκετά. Για την ακρίβεια, η φράση πάρα-πολλά-βιβλία αποτελεί οξύμωρο. Απλά δεν έχει κανένα νόημα. Εκτός εάν βρίσκεσαι πάνω σε μια μικρή σχεδία στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού η οποία βυθίζεται από το βάρος των βιβλίων που έχεις κουβαλήσει μαζί σου για να μην τρελαθείς από τη βαρεμάρα. Πάντοτε υπάρχει χώρος στα ράφια και στην καρδιά μου για ένα ακόμα χάρτινο φιλαράκι.
 
Είμαι βέβαιη ότι όλοι έχετε ακούσει κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω φράσεις και έχετε αναστενάξει με απελπισία γιατί οι άνθρωποι που δεν αγαπούν τα βιβλία απλά δεν μπορούν να μας νιώσουν. Ποιες είναι οι φράσεις που εσείς έχετε βαρεθεί να ακούτε ως βιβλιοφάγοι;

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
με 0 Σχόλια 2396 Views

Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, που μετονομάζει το θέατρο της οδού Χηλής, σε θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και μία συναυλία, που ταξίδεψε το κοινό στον χρόνο.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη