Συνεχίζεται η κόντρα για την Αμφίπολη. Ζητούν να πάει ο Τσίπρας να δει το μνημείο.

450 Views
Συνεχίζεται η κόντρα για την Αμφίπολη. Ζητούν να πάει ο Τσίπρας να δει το μνημείο. Συνεχίζεται η κόντρα για την Αμφίπολη. Ζητούν να πάει ο Τσίπρας να δει το μνημείο.

Συνεχίζεται η κόντρα για την Αμφίπολη. Ζητούν να πάει ο Τσίπρας να δει το μνημείο.

Δεν έχει τέλος όπως φαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει για την Αμφίπολη με την επικεφαλής αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη να περνά στην αντεπίθεση.

Σε συνέντευξη της δίνει νέες απαντήσεις σε όσα υποστήριξε η εφημερίδα Αυγή για ένα πόρισμα που φέρεται να αμφισβητεί τη χρονολόγηση του μνημείου της Αμφίπολης.

«Ο χρόνος και τα ευρήματα θα με δικαιώσουν. Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η ανασκαφή πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θεωρείτε τυχαίο το γεγονός ότι βραβεύεται τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Ιταλία με το “Διεθνές βραβείο αρχαιολογικής ανακάλυψης”;» δηλώνει η κυρία Περιστέρη στην Καθημερινή.

Η επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη επιμένει ότι η παρουσία της αναπληρώτριας ΓΓ του ΥΠΠΟ Μ. Βλαζάκη με τις αρχαιολόγους Α. Κοτταρίδη και Π. Βελένη στις 30 Μαΐου ήταν «στο πλαίσιο φιλικής επίσκεψης». «Αυτό ήταν μια φιλική παρέα που είδε για μισή ώρα τον τάφο και αποχώρησε…» προσθέτει.

«Σε καμία περίπτωση όμως δεν εμφανίστηκαν ως επιτροπή που θα αποφαίνονταν για το έργο μου. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να διοριστούν ως μέλη μιας επιτροπής ειδικών που θα αποφαίνονταν για τον Τύμβο Καστά άτομα τα οποία ανήκαν στους σφόδρους επικριτές μου και μάλιστα είχαν κατ’ επαναληψιν εκφράσει δημοσίως τις απόψεις τους;» αναρωτιέται η κυρία Περιστέρη.

Να επισκεφθεί το μνημείο και ο Τσίπρας

Κληθείσα να σχολίασει την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στον τύμβο Καστά και τη δήλωση ότι η γη της Μακεδονίας «κρύβει εκπλήξεις» η κυρία Περιστέρη απαντά: Το γεγονός ότι ένας πρωθυπουργός, ο οποίος ήδη ως υπουργός Πολιτισμού είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, επισκέπτεται μια αρχαιολογική ανασκαφή δεν μπορεί να αποβαίνει σε βάρος του μνημείου. Ο πολιτισμός οφείλει να είναι πάνω από όλα. Μακάρι και ο νυν πρωθυπουργός να έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον και να επισκεπτόταν την Αμφίπολη ώστε να σχηματίσει προσωπική άποψη».


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή