Νέα καθυστέρηση του Υπουργείου Πολιτισμού στα έργα της Αμφίπολης

871 Views
Νέα καθυστέρηση του Υπουργείου Πολιτισμού στα έργα της Αμφίπολης Νέα καθυστέρηση του Υπουργείου Πολιτισμού στα έργα της Αμφίπολης

 Σφοδρά πυρά του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα,  που χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δεύτερη κωλυσιεργία

Aπό καθυστέρηση σε καθυστέρηση το πηγαίνει η κυβέρνηση στο θέμα της υλοποίησης των έργων στην Αμφίπολη.  Στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας μάλιστα, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ήταν εξαιρετικά δηκτικός προς το υπουργείο Πολιτισμού:

«Η καθυστέρηση τελειώνει πια εδώ. Δεν πρόκειται να παίξουμε με αυτό το παγκόσμιο μακεδονικό μνημείο και αν κάποιοι προτίθενται να καθυστερούν επίτηδες, γιατί αρχίζω και εγώ να προβληματίζομαι με αυτή την κατάσταση, τους καλώ να το σκεφτούν δύο φορές».

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τη δεύτερη καθυστέρηση του υπουργείου (η πρώτη είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι διαδικασίες για ενάμιση χρόνο...) απαράδεκτη. «Το έργο ύψους 1,5 εκ. ευρώ που διασφαλίσαμε μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το μνημείο στον Τύμβο Καστά, καθυστερεί να αρχίσει με ευθύνη του υπουργείου Πολιτισμού που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει το παραμικρό. Είτε κάποιοι το θέλουν, είτε δεν το θέλουν, το μνημείο στην Αμφίπολη θα ολοκληρωθεί, θα αναστηλωθεί, θα αναδειχθεί και θα γίνει και επισκέψιμο στον κόσμο. Καλώ το υπουργείο Πολιτισμού να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες και να μην μας οδηγήσει ως διοίκηση της Περιφέρειας σε άλλα μέτρα».

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, το επόμενο διάστημα διοργανώνεται εκδήλωση στις Σέρρες για την παρουσίαση της παρέμβασης, όπου ο κ. Τζιτζικώστας θα παρουσιάσει μια σειρά από στοιχεία, που καταδεικνύουν τη νέα καθυστέρηση λόγω ολιγωρίας του υπουργείου.

Το θέμα της Αμφίπολης προέκυψε, κατά την επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, Γιώργου Θεοδωρόπουλου, για το αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς. 

«Η εικόνα που συναντήσαμε δεν ήταν καλή ήταν μια εικόνα πλήρους απαξίωσης του μουσείου ως χώρου και ως υποδομής και των αρχαιολογικών ευρημάτων που υπάρχουν μέσα σ' αυτό».

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι σχετικό αίτημα για την υλοποίηση επεμβάσεων στο μουσείο έχει ήδη κατατεθεί από την Περιφέρεια.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κιλκίς, Παύλος Θωμαΐδης, σημείωσε ότι οι παρεμβάσεις που χρειάζονται έχουν προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και υπάρχει η δυνατότητα ένταξής τους στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η εφορεία αρχαιοτήτων Κιλκίς έχει καταθέσει αίτημα για την κτηριακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς προς το υπουργείο Πολιτισμού.

«Το αρχαιολογικό μουσείο του Κιλκίς μπορεί να αποτελέσει ένα μουσείο πολύ σημαντικό για τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, το θέλουμε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να γίνει ένα μουσείο σύγχρονο και έτσι όπως πρέπει να είναι. Τέτοια έργα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Αμφίπολη

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 343 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή