Τι θα γίνει στην Αμφίπολη αυτό το καλοκαίρι

755 Views
Τι θα γίνει στην Αμφίπολη αυτό το καλοκαίρι Τι θα γίνει στην Αμφίπολη αυτό το καλοκαίρι

 


Η πράξη «Στερέωση, συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείου τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με προϋπολογισμό 1.500.000€, χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δικαιούχους τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών.

Η παρούσα παρέμβαση έχει ως κύριο στόχο, εκτός της εξασφάλισης, αποκατάστασης, συντήρησης και αναστήλωσής του, την επαναπόδοση αξιών στο μνημείο μέσω κατάλληλου σχεδιασμού επισκεψιμότητας, ώστε να επιτευχθεί η προβολή του ως μείζονος πολιτισμικού αγαθού προσβλέποντας στην ανάπτυξη και προβολή της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης. Στο έργο ενυπάρχει και η συμβολή στην επιστημονική έρευνα στον τομέα των Ταφικών Μνημείων στη Μακεδονία και στον ευρύτερο ελληνιστικό κόσμο. Για την προβολή του έργου, θα οργανωθεί επιστημονική ημερίδα και θα δημιουργηθεί ενημερωτικό έντυπο υλικό.


Το έργο θα συμβάλει στη δημιουργία πόλων έλξης επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπληρώνοντας την πολιτιστική διαδρομή με την ανάδειξη δικτύου αρχαιολογικών θέσεων και ιστορικών τόπων. Θα συμβάλλει δηλαδή στην ανάδειξη μίας από τις μεγαλύτερες πόλεις της αρχαίας Μακεδονίας και στην ενδυνάμωση του δικτύου των μεγάλων αστικών της κέντρων: Πέλλα, Έδεσσα, Μίεζα, Αιγές, Δίον, Αμφίπολη. Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, θα αξιοποιηθεί το έργο του Υπουργείου Πολιτισμού που έχει υλοποιηθεί στους παραπάνω αρχαιολογικούς χώρους σε προηγούμενες προγραμματικές περιόδους (όπως και στο αρχαίο Γυμνάσιο της Αμφίπολης). Δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου, όπως η επιστημονική ημερίδα και τα ενημερωτικά έντυπα, θα συμβάλλουν στην προβολή του έργου της ανάδειξης του Τύμβου Καστά, στην αύξηση της επισκεψιμότητας και στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού στην περιοχή.
.
Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας της Αμφίπολης (η επίσκεψη στον Τύμβο Καστά αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και των τοπικών αρχών). Επίσης, το νέο πολιτισμικό προϊόν αναμένεται να ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό της Μακεδονίας με την απόδοση ενός νέου επισκέψιμου χώρου που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Αμφίπολη

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Καλλιεργήστε το νου σας με τη βοήθεια του Τσέχωφ!!!
Καλλιεργήστε το νου σας με τη βοήθεια του Τσέχωφ!!!
με 0 Σχόλια 790 Views

 Σ’ ένα γράμμα του προς τον αδερφό του, Νικολάι, που ήταν ζωγράφος, ο αγαπημένος Ρώσος συγγραφέας, Άντον Τσέχωφ, υπογραμμίζει τις αρετές που για εκείνον χαρακτηρίζουν τους καλλιεργημένους ανθρώπους.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή