Εκδήλωση με αφορμή τα 10 χρόνια απουσίας της Αλίκης Τέλλογλου

867 Views
Εκδήλωση με αφορμή τα 10 χρόνια απουσίας της Αλίκης Τέλλογλου Εκδήλωση με αφορμή τα 10 χρόνια απουσίας της Αλίκης Τέλλογλου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρασκευή 30 Νοεμβίου, 19.00
.
«Τιμής ένεκεν» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (Αμφιθέατρο). Με αφορμή τα 10 χρόνια απουσίας της Αλίκης Τέλλογλου (πέθανε τον Ιούνιο του 2008), το Τελλόγλειο τιμά τα πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.
 
Η εκδήλωση θα ανοίξει με βίντεο – αφιέρωμα στην Αλίκη Τέλλογλου, με αποσπάσματα από παλαιότερες τηλεοπτικές συνεντεύξεις της ιδρύτριας και δωρήτριας του Τελλογλείου.
 
Στη συνέχεια θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Τελλογλείου, πρύτανης του Α.Π.Θ. Περικλής Μήτκας, ο οποίος θα αναφερθεί στη σχέση του Ιδρύματος με το Πανεπιστήμιο και στους πρώην προέδρους του Δ.Σ. Στη συνέχεια, η γ.γ. του Δ.Σ., καθηγήτρια του Α.Π.Θ., Αλεξάνδρα Γουλάκη - Βουτυρά θα μιλήσει για την Αλίκη Τέλλογλου και την ιστορία του Δ.Σ. του Τελλογλείου.
 
Θα ακολουθήσουν ομιλίες για τους τιμώμενους από την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Τελλογλείου Γιαννούλα Καρύμπαλη- Τσίπτσιου, καθηγήτρια Νομικής Α.Π.Θ. και τα μέλη Νίκο Μουσιόπουλο, καθηγητή Πολυτεχνικής, Ελένη Μανακίδου, καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας και  Θεόδωρο  Δαρδαβέση, καθηγητή Ιατρικής.
Στην εκδήλωση θα τιμηθούν με την απονομή βραβείου - επαίνου (με αλφαβητική σειρά) οι καθηγητές του Α.Π.Θ.:
Ιωάννης Ακαμάτης,  ομότιμος καθηγητής   Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Βικτωρία Δούκα, ομότιμη καθηγήτρια Νομικής, Χρύσανθος Ζαμπούλης, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, Ιωάννης Καραβιδόπουλος, ομότιμος καθηγητής Θεολογίας, Ιωάννης Κουκιάδης, ομότιμος καθηγητής Νομικής, Αναστάσιος Μάνθος, ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, Κωνσταντίνος-Διονύσιος Μπουζάκης, ομότιμος καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιωάννης Μυλόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημήτριος Παντερμαλής, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Μιχαήλ Παπαδόπουλος,  ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνικής, Βασίλειος Ταρλατζής  ομότιμος καθηγητής Ιατρικής, Μιχαήλ Τιβέριος  ομότιμος καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αντώνης Τρακατέλλης ομότιμος καθηγητής Ιατρικής και Δημήτριος Φατούρος,  ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής. 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Αλίκη Τέλλογλου

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με 3 νέους καλλιτέχνες εκπροσωπείται ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου
Με 3 νέους καλλιτέχνες εκπροσωπείται ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου
με 0 Σχόλια 512 Views

 Με τρεις νέους καλλιτέχνες πρόκειται να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Σαν Μαρίνο

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή