Αύξηση εσόδων και επισκεπτών στα Μουσεία της χώρας.

78 Views
Αύξηση εσόδων και επισκεπτών στα Μουσεία της χώρας. Αύξηση εσόδων και επισκεπτών στα Μουσεία της χώρας.

Αύξηση εσόδων και επισκεπτών στα Μουσεία της χώρας.

Αύξηση επισκεπτών κατά 19,3%, καταγράφηκε στα Μουσεία της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 30,2%. Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2014 σημειώθηκε αύξηση 22,5% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση 27,9% στις εισπράξεις.

Παράλληλα στους αρχαιολογικούς χώρους πέρσι τον Δεκέμβριο, υπήρξε αύξηση των επισκεπτών κατά 33,8% και αύξηση των εισπράξεων σε ποσοστό 35%. Συνολικά, το 2014 παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 21,9% και αύξηση των εισπράξεων κατά 13,5%.

Η έρευνα της κίνησης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων παράγει αποτελέσματα από το έτος 1970, με συγκέντρωση από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (TAΠΑ) του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού των στοιχείων που αναφέρονται στον αριθμό των επισκεπτών και τις εισπράξεις από τα διατεθέντα εισιτήρια στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους.

Η παρούσα έρευνα από το έτος 1970 είναι συνεχής και παράγει μηνιαία στοιχεία και κατ’ επέκταση ετήσια, τα οποία στηρίζονται στην ΚΥΑ 15189/Β379/73. Η ΕΛΣΤΑΤ προβαίνει στην πινακοποίηση των στοιχείων που αφορούν 150 Μουσεία και 120 αρχαιολογικούς χώρους σε ολόκληρη την Ελλάδα.

naftemporiki.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή