«ΑΠΟ ΤΟ Α ΩΣ ΤΟ Ω» ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

283 Views
«ΑΠΟ ΤΟ Α ΩΣ ΤΟ Ω» ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ «ΑΠΟ ΤΟ Α ΩΣ ΤΟ Ω» ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

«ΑΠΟ ΤΟ Α ΩΣ ΤΟ Ω» ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Μετά την παρουσίαση της στην Open Day του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2015, η έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης «Από το Α ως το Ω. Φωτογραφικές εκδοχές του ελληνικού αλφαβήτου» σταθμεύει για όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ στους χώρους της Μονής Λαζαριστών. Η έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα λειτουργεί τις ημέρες εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, από τις 18:00 μέχρι και το τέλος της εκδήλωσης.

Η φορητή αυτή έκθεση, που παρήγαγε το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε σχεδιασμό και επιμέλεια Αλεξάνδρας Αθανασιάδου, Βαγγέλη Ιωακειμίδη και επιμέλεια κειμένων Κατερίνας Σχινά, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά  στο πλαίσιο της PhotoBiennale στις Βρυξέλλες στο χώρο του InfoPoint Europa. Η κεντρική ιδέα αυτής της φωτογραφικής έκθεσης είναι η σύνδεση των 24 γραμμάτων του ελληνικού αλφαβήτου με 24 εικόνες 24 φωτογράφων, όλα συνδεδεμένα με τη διαχρονία του ελληνικού πολιτισμού. Μ’ αυτό το σκεπτικό, το Δ π.χ. εκπροσωπεί τη δημοκρατία, το Α τον αγώνα κ.ο.κ.

Μερικές λέξεις είναι πιο αναγνωρίσιμες από άλλες, καθώς μεταγράφονται και στις ξένες γλώσσες σχεδόν ατόφιες, όπως οι λέξεις Όλυμπος, ή Τραγωδία. Άλλες συνδέονται οπτικά με την Ελλάδα, ενώ υπάρχουν επίσης λέξεις που αντιπροσωπεύουν ιδέες ή επινοήσεις όπως η λέξη χάρτης, αλλά δεν είναι ευρέως γνωστές. Τέλος, οι φωτογραφικές εικόνες φέρνουν στο προσκήνιο λέξεις που εκφράζουν μοναδικές ελληνικές πραγματικότητες και συνθήκες (συναισθηματικές ή κοινωνικές), όπως βάσανο ή ξενιτιά, μια λέξη που εμπεριέχει τόσο την έννοια της μετανάστευσης όσο και της νοσταλγίας για την πατρίδα.

Συντελεστές

Συμμετοχές: Φίλιππος Τσιάρας, Κώστας Μπαλάφας, Σπύρος Στάβερης, Μανώλης Μπαμπούσης, Στράτος Καλαφάτης, Fred Boissonnas, Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Γιάννης Στυλιανού, Παύλος Φυσάκης, Θεόδωρος Νικολέρης, Πίτερ Μαρίφογλου, Σωκράτης Ιορδανίδης, Δημήτρης Χαρισιάδης, Μαρία Χρουσάκη, Δημήτρης Λέτσιος, Βούλα Παπαϊωάννου, Συλλογή Γιάννη Μέγα, Δημήτρης Κοιλαλούς, Nelly’s, Καμίλο Νόλλας, Ανδρέας Εμπειρίκος, Στρατής Βογιατζής, Νίκος Μάρκου, Γιώργος Κορδάκης

Μονή Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, ΤΚ. 56430, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη, +3102310-650999, http://www.monilazariston.gr/

Eως τις 4 Οκτωβρίου: από τις 18:00 μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή