Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού υποδέχεται τα Χριστούγεννα με εκδηλώσεις.

161 Views
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού υποδέχεται τα Χριστούγεννα με εκδηλώσεις. Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού υποδέχεται τα Χριστούγεννα με εκδηλώσεις.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού υποδέχεται τα Χριστούγεννα με εκδηλώσεις.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού υποδέχεται τα Χριστούγεννα με εορταστική συναυλία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, διαδραστική μουσική εκδήλωση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
και
bazaar βιβλίων.
19 Δεκεμβρίου 2013
Xριστουγεννιάτικο bazaar
Το bazaar, στο οποίο θα πωλούνται εκδόσεις του Μουσείου και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, θα διαρκέσει έως τις 10 Ιανουαρίου 2014. Τα βιβλία, κυρίως αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, θα διατίθενται με έκπτωση έως 70%.
"Χριστούγεννα στο Βυζάντιο και σήμερα"
Η Ομάδα Παλαιογραφίας Βυζαντινής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. διοργανώνει μια διαδραστική παρουσίαση, ένα συνδυασμό προβολών και μουσικής, με τίτλο "Χριστούγεννα
στο Βυζάντιο και σήμερα". Παρουσιάζονται σημαντικοί ύμνοι για τον κύκλο των Χριστουγέννων από κορυφαίους βυζαντινούς μελωδούς και μεταβυζαντινούς μελουργούς. Η ομάδα καλεί το κοινό να συμμετάσχει στο πέρασμα από το βυζαντινό τροπάριο σε βυζαντινά και σύγχρονα κάλαντα.
Τόπος:
αμφιθέατρο "Μελίνα Μερκούρη"
Ώρα έναρξης:
7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013
"Χριστός Γεννάται"
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού γεμίζει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Το φωνητικό σύνολο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, de profundis, θα παρουσιάσει έργα διαφορετικών εποχών και ύφους από την Αναγέννηση έως το gospel. Στη συνέχεια μαζί με τη Δημοτική Μικτή χορωδία Λιτοχώρου Ιωάννης Σακελλαρίδης, θα παρουσιάσει τη χριστουγεννιάτικη σουίτα «Χριστός Γεννάται». Το έργο αυτό, για αφηγητή, χορωδία και μικρή ορχήστρα, είναι η εξιστόρηση της ιστορίας της Γέννησης, όπως αυτή αναγράφεται στα ιερά ευαγγέλια, πλαισιωμένη από τα ανάλογα κάλαντα.
Διεύθυνση: Ευθύμιος Μαυρίδης.
Τόπος:
χώρος υποδοχής
[φουαγιέ]
'Ώρα έναρξης:
 12.15
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 1 ώρα και 15
 
Είσοδος ελεύθερη

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
Με το βλέμμα στους επιδημιολογικούς χάρτες έρχονται 12 παραστάσεις στο θέατρο Αμαλία (και με στριμώκολες χωρητικότητες).
με 0 Σχόλια 2252 Views
Το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, δίνει τον δικό του αγώνα. Κάθε προγραμματισμός, κάθε προσπάθεια προγραμματισμού εκ προοιμίου είναι καταδικασμένη. Η καθημερινότητα μας δυστοπική γεμάτη καταθλιπτικά σενάρια. Για το αύριο ούτε λόγος να γίνεται…
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή