Στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του MOMus αποτυπώστε την σημερινή μέρα και σκεφτείτε την επόμενη.

711 Views
Στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του MOMus αποτυπώστε την σημερινή μέρα και σκεφτείτε την επόμενη. Στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του MOMus αποτυπώστε την σημερινή μέρα και σκεφτείτε την επόμενη.

 

Τόσο Μακρυά Τόσο Κοντά: Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα τέχνης του MOMus
 
Ένα ψηφιακό λεύκωμα των τόσο ιδιαίτερων ημερών που διανύουμε πρόκειται να αποτυπωθεί στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα τέχνης του MOMus με τον τίτλο ‘So Far So Close / Τόσο Μακρυά Τόσο Κοντά’ με πρωτότυπο καλλιτεχνικό υλικό που θα αναρτάται, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ανθεκτικότητας που υλοποιεί ο Οργανισμός.
 
Από τις 27 Απριλίου 2020, η πλατφόρμα res.momus.gr θα δέχεται τους ψηφιακούς της επισκέπτες ώστε να καταθέσουν το δικό τους έργο τέχνης, τη δική τους καλλιτεχνική άποψη, σαν ανταπόκριση στις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνουμε. Μια φωτογραφία, ένα ζωγραφικό έργο, σχέδιο ή άλλο εικαστικό μέσο που μπορεί να περιέχει εικόνα, animation, ήχο, κείμενο ή βίντεο βρίσκουν τη θέση τους online. Πρόκειται για δικτύωση κοινού και καλλιτεχνών που επιδιώκει να μας φέρνει όλους κοντά και σε άμεση και διαδραστική επικοινωνία με την καλλιτεχνική δημιουργία, έστω και από την απόσταση του διαδικτύου.
 
Η πλατφόρμα ζητά να μοιραστούμε εικόνες που δημιουργήσαμε και που έχουν καλλιτεχνική διάσταση, ως ανταπόκριση στις νέες πανανθρώπινες συνθήκες που βιώνουμε και καλεί με αφορμή την ακραία και απροσδόκητη αυτή συνθήκη ανατροπής της καθημερινότητάς μας να επαναπροσδιορίσουμε αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, ο ελεύθερος χρόνος, η εργασία, η αλληλεγγύη και η πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.Να αποτυπώσουμε την σημερινή μέρα και την ίδια στιγμή να σκεφτούμε την επόμενη μέρα, κάτι που πάντα ήταν μέσα στις προθέσεις, τις προτάσεις και τον οραματισμό των καλλιτεχνών.
 
Παράλληλα, δημιουργούμε μια βάση δεδομένων που θα τεκμηριώνει σε μεγάλο βαθμό αυτό που βιώνουμε σήμερα και το οποίο αύριο θα είναι ένα ιστορικό γεγονός διεθνούς κλίμακας.
 
Επιπλέον, το MOMus έχει την πρόθεση να αξιοποιήσει για τις δράσεις του (οι οποίες δυνητικά μπορεί να είναι εκθέσεις, έρευνα, αγορά έργων τέχνης) έργα τα οποία θα αναρτηθούν στην πλατφόρμα και στα οποία μπορεί να διαπιστωθούν τάσεις που συνάδουν με τα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα του Οργανισμού από πλευράς αισθητικής, τεχνικών και περιεχομένου. Στην περίπτωση αυτή, θα προχωρήσει σε σχετική επικοινωνία με τους αντίστοιχους δημιουργούς.
 

Πληροφορίες για την ανοιχτή πρόσκληση, σύντομα στο www.momus.gr,στην πλατφόρμα res.momus.grκαι στα socialmedia του Οργανισμού.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: MOMus

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή