Βίντεο στο Λιμάνι από την περφόρμανς φοιτητών του εργαστηρίου Picture Act του Manuel Vason

248 Views
Βίντεο στο Λιμάνι από την περφόρμανς φοιτητών του εργαστηρίου Picture Act του Manuel Vason Βίντεο στο Λιμάνι από την περφόρμανς φοιτητών του εργαστηρίου Picture Act του Manuel Vason

 Βίντεο στο Λιμάνι από την περφόρμανς φοιτητών του εργαστηρίου Picture Act του Manuel Vason

Με τα πολλά ξεχαστήκαμε… να παρουσιάσουμε την περφόρμανς που είδαμε 15 Απριλίου στην Προβλήτα Α στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης [μα τι ωραίος χώρος, ανοίγει η ψυχή σου.. όποτε πας], των φοιτητικών του εργαστηρίου Picture Act του Manuel Vason. Μια εικαστική δράση της σειράς Platformance που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε με αυτή την ονομασία και στόχο έχουν την ανάδειξη, διερεύνηση και προώθηση των περφόρμανς, ενώ τη σύλληψη, οργάνωση και συντονισμό είχε ο καλλιτέχνης, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης υπό την εποπτεία του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
 
Η συγκεκριμένη ξεκίνησε ομαδικά από τα σπλάχνα του Μουσείου Φωτογραφίας, απλώθηκε στην προβλήτα και ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση ώρα πάλι στο Μουσείο. Από τις αντιδράσεις του κοινού μάλλον ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσε, σημαντικό πως βρέθηκαν αρκετοί φιλότεχνοι να το παρακολουθήσουν έως το τέλος, προσωπικά δεν μας άγγιξε καθόλου, ωστόσο επαινούμε την κοπιαστική προσπάθεια των φοιτητών.
 
Διαβάστε παρακάτω το σκεπτικό, κατόπιν δείτε το βίντεο και η «οπτική» σας θα είναι πιο ολοκληρωμένη.
 
Ζούμε μια πολιτιστική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από τον κορεσμό των εικόνων. Όλοι συλλογικά συμμετέχουμε στην υπέρ αναπαράσταση του σώματος. Η υπερφόρτωση των εικόνων δημιουργεί μεγαλύτερη αποξένωση και σύγχυση και ως αποτέλεσμα εκδηλώνουμε την επιθυμία για παραπάνω παραγωγή εικόνων, για παραπάνω συσσώρευση και παραπάνω αρχεία. Στην αναζήτηση της ορατής γνώσης καταλήγουμε να επαναλαμβάνουμε την ίδια εικόνα και καλύπτουμε τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη μίμηση και τις αναπαραστάσεις.
Η περφόρμανς που θα παρουσιαστεί είναι το αποτέλεσμα του εργαστηρίου Picture Act του Manuel Vason, στο οποίο εξερευνήθηκε η σχέση των συμμετεχόντων με την «επιτελεστική εικόνα». Μέσα από την προσπάθεια σύνδεσης και όχι διαχωρισμού από την ανθρώπινη κατάσταση, οι συμμετέχοντες θα αντιμετωπίσουν την εικόνα και θα ‘κουβαλήσουν’ το βάρος της.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Τσιρόγλου Ιωάν.
Τσιρόγλου Ιωάν.
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Η «Μήδεια» του Μποστ σε απολαυστική σκηνοθεσία  Ν. Χανιωτάκη περιοδεύει στην Ελλάδα (πρόγραμμα παραστάσεων).
Η «Μήδεια» του Μποστ σε απολαυστική σκηνοθεσία Ν. Χανιωτάκη περιοδεύει στην Ελλάδα (πρόγραμμα παραστάσεων).
με 0 Σχόλια 800 Views

Πρόγραμμα παραστάσεων της απολαυστικής "Μήδειας" που εμπνευσμένα σκηνοθέτησε  ο Νίκορέστης Χανιωτάκης. Τον κεντρικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας ενσαρκώνει ο Μάκης Παπαδημητρίου! 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή