5 οφέλη που σου προσφέρει η τοπική βιβλιοθήκη σου πέρα απο βιβλία.

1048 Views
5 οφέλη που σου προσφέρει η τοπική βιβλιοθήκη σου πέρα απο βιβλία. 5 οφέλη που σου προσφέρει η τοπική βιβλιοθήκη σου πέρα απο βιβλία.

 

Από την Ματίνα Αναγνωστοπούλου

Μια καλή τοπική βιβλιοθήκη αξίζει σίγουρα το βάρος της σε χρυσάφι. Πρόκειται για ένα μέρος από το οποίο μπορείς να δανειστείς εκατοντάδες βιβλία δωρεάν, να τα διαβάσεις και να τα ευχαριστηθείς με την καρδιά σου. Όμως,οι περισσότερες βιβλιοθήκες προσφέρουν πολλά, πολλά περισσότερα τα οποία είναι επίσης δωρεάν. Παρακάτω, λοιπόν, είναι πέντε πράγματα που μπορεί να προσφέρει δωρεάν μια τοπική βιβλιοθήκη, πέρα από αστυνομικά μυθιστορήματα και ρομαντικές νουβέλες: 

  1. Θα συναντήσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους. Η τοπική βιβλιοθήκη είναι το ιδανικό μέρος για να οργανωθούν διάφορα ενδιαφέροντα σεμινάρια και εργαστήρια, κυρίως λόγω της ποικιλίας των πληροφοριών που είναι διαθέσιμες καθώς και της ποικιλίας των ανθρώπων που θα βρεθούν εκεί. Οπότε τσέκαρε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης σου και σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου κάνει και - γιατί όχι - κάτι στο οποίο θα μπορούσες κι εσύ να συμμετάσχεις σαν εθελοντής. 
  1. Θα μάθεις για ό, τι συμβαίνει στην τοπική κοινωνία. Οι περισσότερες βιβλιοθήκες έχουν έναν πίνακα ανακοινώσεων όπου μπορείς να βρεις ανακοινώσεις για οτιδήποτε, από σπίτια για ενοικίαση μέχρι εκθέσεις ζωγραφικής και συναυλίες. Μπορείς να μάθεις για όλα τα ενδιαφέροντα νέα πράγματα που συμβαίνουν στη γειτονιά σου τα οποία πιθανόν δε θα τα μάθαινες αλλιώς.
  1. Θα βρεις τα τοπικά αρχεία. Δεν είναι μόνο τα λογοτεχνικά βιβλία και οι εγκυκλοπαίδειες στα ράφια της τοπικής σου βιβλιοθήκης. Εκεί φυλάσσονται επίσης τα αρχεία της τοπικής ιστορίας. Για παράδειγμα, μέσα από παλιές τοπικές εκδόσεις, φακέλους αρχείων και παλιές τοπικές εφημερίδες μπορείς να μάθεις περισσότερα για την ιστορία της οικογένειας και των προγόνων σου όπως και την ιστορία του τόπου στον οποίο ζεις.
  1. Μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα ή ό, τι άλλο σε ενδιαφέρει. Οι βιβλιοθήκες εκτός από ξενόγλωσσα βιβλία διαθέτουν και πλούσιες συλλογές από CD, CD-ROM και DVD, τα οποία περιέχουν προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών, μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο να μάθεις.
  1. Μπορείς να έχεις δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε περιοδικά. Σχεδόν όλες οι βιβλιοθήκες έχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνδεδεμένους στο διαδίκτυο και πολλές από αυτές μάλιστα προσφέρουν και ασύρματη σύνδεση μέσα στο κτίριο. Επίσης, οι βιβλιοθήκες έχουν συνδρομές σε διάφορα περιοδικά, λογοτεχνικά και ποικίλης ύλης, τα οποία μπορείς να διαβάσεις στο χώρο της βιβλιοθήκης χωρίς να χρειάζεται να τα πληρώνεις.
 
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα περνάς έξω από την τοπική βιβλιοθήκη σου, στάματα και μπες μέσα. Μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει!

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή