Εκδήλωση στη μνήμη του Μίμη Δ. Λυπουρλή στο Τελλόγλειο

322 Views
Εκδήλωση στη μνήμη του Μίμη Δ. Λυπουρλή στο Τελλόγλειο Εκδήλωση στη μνήμη του Μίμη Δ. Λυπουρλή στο Τελλόγλειο

 

 

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με τη φιλική συνεργασία της κυρίας Αγλαΐας Κεχαγιά-Λυπουρλή, διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη του Μίμη Δ. Λυπουρλή με τη συμπλήρωση ενός χρόνου απουσίας του, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 19.00.
 
Σπουδαίοι επιστήμονες, συνάδελφοι και φίλοι του Μ. Λυπουρλή θα μιλήσουν για τον ίδιο, το έργο και τη ζωή του. Θα γίνει ανάγνωση κειμένων του, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με ρεσιτάλ πιάνου ειδικά αφιερωμένο στη μνήμη του.
 
Ο Μίμης Δ. Λυπουρλής (1934-2018) ήταν Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ., ένας από τους διαπρεπέστερους κλασικούς φιλολόγους της Ελλάδος, Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. (1969-1996), Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και συγκλητικός κατά το ακαδημαϊκό έτος 1977-1978 και πρώτος πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας από το 1984-1986. Για επτά εξάμηνα δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου ως επισκέπτης Καθηγητής. Ασχολήθηκε με τον αρχαίο ελληνικό επιστημονικό λόγο (αρχαία ελληνικά ιατρικά κείμενα και κείμενα του Αριστοτέλη) ενώ σημαντικό ήταν και το μεταφραστικό του έργο. Η Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορά της το 2004.
 
«Έρχομαι στη Σχολή φέρνοντας μαζί μου ως κυριότερο εφόδιό μου τον ζήλο μου, όχι μόνο αυτόν που πηγάζει από την ηλικία μου, αλλά και αυτόν που οφείλεται στην αγάπη μου για την επιστήμη που υπηρετώ καθώς και στην αγάπη μου για τα παιδιά που καλούμαι να βοηθήσω».
(Απόσπασμα από τον λόγο του Μίμη Δ. Λυπουρλή στη συνεδρίαση της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. στις 16 Οκτωβρίου 1969 - πρώτη συμμετοχή μετά την εκλογή του ως Καθηγητή).
 

Είσοδος ελεύθερη


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Γάμους με 1.500 άτομα ετοιμάζουν στο Ηράκλειο γιατί «εμάς δεν μας πιάνει ο κορονοϊός»
Γάμους με 1.500 άτομα ετοιμάζουν στο Ηράκλειο γιατί «εμάς δεν μας πιάνει ο κορονοϊός»
με 0 Σχόλια 817 Views

 Πριν από λίγες ημέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μια κυρία η οποία μου ζήτησε υπηρεσίες σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου για γάμο παρουσία 1.500 ατόμων.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή