Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη».

703 Views
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη». Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη».

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του ζωγράφου και εικονογράφου Γιώργου Κόρδη με τίτλο «Φως εκ φωτός. Άθως. Βυζάντιο. Οικουμένη».
 
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, ο Γέρων Συμεών Διονυσιάτης, ο οποίος χαιρέτησε εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Γκιβίσης, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, ο κ. Στέφανος Γωγάκος, Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ της Αγιορειτικής Εστίας, ο κ. Χάρης Αηδονόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, ο επίτιμος Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, κ. Δημήτριος Σαλπιστής, καθηγητές πανεπιστημίου, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου. Ο Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας και Επιμελητής της Έκθεσης αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Γιώργου Κόρδη, ενώ ακολούθως ο καλλιτέχνης μίλησε για τα έργα της Έκθεσης, την ενότητα των Αγιορειτών Αγίων και για την Βυζαντινή τέχνη.
 
Στην Έκθεση παρουσιάζονται 66 έργα του Γιώργου Κόρδη χωρισμένα σε δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη ενότητα αφορά έργα που προέρχονται από παλαιότερες δουλειές και στα οποία μπορούμε να δούμε την μεγάλη ποικιλία των θεμάτων και των υλικών που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης. Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται αυγοτέμπερες, μελάνια σε χαρτί Λόκτα καθώς και ψηφιακά έργα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μία υποενότητα είναι αφιερωμένη σε προσωπικότητες του Βυζαντίου.
 
Η δεύτερη ενότητα της Έκθεσης, μία σειρά 21 έργων, δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Στα εν λόγω έργα, ο Κόρδης εμπνέεται από τους βίους Αγιορειτών Αγίων και διαχωρίζει το έργο του σε δύο υποενότητες: η πρώτη περιλαμβάνει έντεκα εικόνες με μεγαλύτερο αφηγηματικό χαρακτήρα καθώς οι άγιοι βρίσκονται σε προσευχή αναζητώντας την αγάπη του Χριστού. Η δεύτερη, περιλαμβάνει δέκα εικόνες με αγίους σε μπούστα, στις οποίες ο καλλιτέχνης προσπαθεί να φέρει σε σχέση κοινωνίας τους επισκέπτες με τους εικονιζόμενους αγίους.
 
Ακολούθησε δεξίωση στην αυλή της Αγιορειτικής Εστίας όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για τα έργα της Έκθεσης με τον καλλιτέχνη Γιώργο Κόρδη.
 
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα και Τετάρτη: 09:00 – 16:00
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 09:00 – 20:00
Σάββατο: 09:00 – 14:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310263308

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Αγιορειτική Εστία

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 18 -24/08/2022
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 18 -24/08/2022
με 0 Σχόλια 1239 Views
Vive la france! Με τέσσερεις από τις πέντε ταινίες στα χρώματα του τρικολόρε, κατ’ άλλα πλουραλισμός στα σινεμά. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 στα σινεμά της Θεσσαλονίκης 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή