Το Μουρμούρισμα της Σπείρας στο Γενί Τζαμί στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων

530 Views
Το Μουρμούρισμα της Σπείρας στο Γενί Τζαμί στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων Το Μουρμούρισμα της Σπείρας στο Γενί Τζαμί στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Δημητρίων

  

 
 
Μια ξεχωριστή δράση θα παρακολουθήσουμε την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, στις 21.00, στο Γενί Τζαμί, εκεί όπου γλυπτική και μουσική θα σμίξουν σε μια performance με στόχο να αναδείξει τα θεμελιώδη και αρχετυπικά χαρακτηριστικά, τόσο της εικαστικής δημιουργίας, όσο και της ηχητικής σύνθεσης – ως σώμα ενιαίο. Μια γιορτή γήινων αισθήσεων και δημιουργικότητας, που δίνει σχήμα στο ασχημάτιστο, δομή στο απροσδιόριστο και στερεότητα στο αφηρημένο της μάζας του πηλού.
 
Όσο ο κεραμίστας Έκτορας Μαυρίδης θα πλάθει ένα τεράστιο κομμάτι πηλού στον τροχό για να δημιουργήσει μια φόρμα οικεία και παγκόσμια, τόσο η μουσική θα ενισχύει τη δυναμική της στιγμής. Η φωνή της τραγουδίστριας Σαβίνας Γιαννάτου, το κοντραμπάσο του Δημήτρη Τίγκα και οι ηλεκτρονικοί  ήχοι του Κωστή Δρυγιανάκη, θα ερμηνεύουν με τον δικός του τρόπο, ο καθένας, αυτό που βλέπει, ακούει και αισθάνεται, δηλώνοντας κάθε πτυχή της ανθρώπινης έκφρασης· δηλαδή την ουσία της ίδιας της δημιουργίας. Κι όσο η ώρα θα περνά, η απροσδιόριστη μάζα θα παίρνει μορφή, και ο κεραμίσταςθα συνδέεται ακόμη πιο βαθιά με το έργο του, ενώ ο θεατής θα παρακολουθεί μια σφιχτοδεμένη συνέργεια, όπου όλα θα γίνονται ένα.
 
«Ο τροχός του κεραμίστα και ο ίδιος ο κεραμίστας είναι παραγωγοί επιτελεστικών δράσεων στην κατασκευή τρισδιάστατων ελίκων που βρίσκονται ενσωματωμένες στα καθημερινής χρήσης δοχεία. Η απτή πληροφορία και η μηχανική που εμπλέκονται στην κατασκευή των αγγείων αυτών γεννούν μουσικά κείμενα, σχεδιάζουν και διαμορφώνουν συνθέσεις που δένονται μεταξύ τους σε μια πράξη μουσικού αυτοσχεδιασμού με τον ρυθμό και τη δυναμική διάρθρωση σε πρωτεύοντα ρόλο.»
 
Συνέργεια:
Έκτορας Μαυρίδης (κεραμική)
Σαβίνα Γιαννάτου (φωνητικά)
Κωστής Δρυγιανάκης (ηλεκτρονικά)
Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο
 
 
Είσοδος ελεύθερη, με προσκλήσεις.
 
Παραλαβή προσκλήσεων: Κέντρο Μουσικής, Κουντουριώτου 17, ώρες 10.00-18.00
    
Και την ημέρα της παράστασης, μετά τις 18.00 στο Γενί Τζαμί
 
H παράσταση είναι COVID FREE
Οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης, κατά την είσοδο στο χώρο πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 μέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο, με ισχύ έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
-Συνδυαστικά με αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας Οι παραπάνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν και ανηλίκους, δώδεκα (12) ετών και άνω.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Διαφήμιση: Τέχνη ή Τεχνική; | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express
Διαφήμιση: Τέχνη ή Τεχνική; | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express
με 0 Σχόλια 1280 Views

 Τι είναι τελικά η Διαφήμιση; Τέχνη ή τεχνική; Πάντα αναρωτιόμουν αλλά ακόμη περισσότερο από προχθές όταν και βγήκε στον αέρα η μικρού μήκους ταινία "Μη με αφήσεις ποτέ" της Lacta. Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή