15 πράγματα που μόνο οι φανατικοί βιβλιοφάγοι συναισθάνονται.

166 Views
15 πράγματα που μόνο οι φανατικοί βιβλιοφάγοι συναισθάνονται. 15 πράγματα που μόνο οι φανατικοί βιβλιοφάγοι συναισθάνονται.

15 πράγματα που μόνο οι φανατικοί βιβλιοφάγοι συναισθάνονται.

(α’ μέρος)
Παρακάτω παρουσιάζονται πράγματα τα οποία μόνο οι άνθρωποι για τους οποίους τα βιβλία αποτελούν κέντρο της ζωής τους και της προσωπικής τους ανάπτυξης, θα καταλάβουν:
 
 
1. Καταλαβαίνουν την ανάγκη της μοναχικότητας.
Η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου απαιτεί ένα επίπεδο απομόνωσης μακριά από περισπάσεις και διακοπές. Δεν τους λέει τίποτε το να βρίσκονται πάντοτε με πολυκοσμία ή να πηγαίνουν παντού αλλά το να μείνουν μόνοι μεγιστοποιεί τη χαρά της απόκτησης περισσότερων γνώσεων.
 
2. Κατανοούν τη μοναδικότητα ενός βιβλίου.
Ξέρουν καλά ότι το να δουν μια ταινία βασισμένη σε κάποιο βιβλίο δεν έχει καμιά σχέση με το να διαβάζουν το ίδιο το βιβλίο. Προτιμούν να διαβάσουν και να προκαλέσουν τη φαντασία τους παρά να την αναλώσουν σε κάποιο οπτικό μέσο.
 
3. Αναγνωρίζουν την αξία της αίσθησης του τυπωμένου βιβλίου.
Έχουν απόλυτη επίγνωση ότι η μυρωδιά του χάρτινου αντίτυπου προσθέτει στην όλη εμπειρία της ανάγνωσης. Είναι αρκετά διαφορετικό να διαβάζουν την ίδια ιστορία σε ηλεκτρονικό βιβλίο.
 
4. Γνωρίζουν τη σημασία της παρουσίας των βιβλίων στη ζωή τους.
Ένα βιβλίο προσθέτει αξία στην πραγματικότητα την οποία ζει κανείς. Για έναν βιβλιοφάγο είναι εφιάλτης το να δανείσει ένα από τα βιβλία του. Είναι πολύ δύσκολο και επίπονο να αποχωριστούν κάποιο από τα βιβλία τους.
 
5. Κατανοούν τις σχέσεις που προκύπτουν μέσα από βιβλία.
Διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο μπορούν να προκύψουν σχέσεις με χαρακτήρες, μέρη ακόμη και με το συγγραφέα. Είναι σαν να εξερευνά κανείς ένα αλλιώτικο, άγνωστο μέρος σε άλλο χρόνο.
 
6. Καταλαβαίνουν τα συναισθήματα που κλείνει μέσα του ένα καλό βιβλίο.
Υπάρχουν φορές που τελειώνουν ένα βιβλίο και τους έχει συνεπάρει τόσο πολύ η ιστορία που μπορεί να κλαίνε, να θυμώνουν, να γελούν ή να εύχονται από τα τρίσβαθα της ψυχής τους να αλλάξει το φινάλε και να ταιριάξει με τις προσδοκίες τους.
 
7. Γνωρίζουν ότι ένα καλό βιβλίο μπορεί να σημαίνει ένα ακόμη ξενύχτι μέχρι πρωίας.
Δεν τους αρέσουν καθόλου οι διακοπές (ειδικά σε κρίσιμα σημεία της ιστορίας) και ένα καλογραμμένο βιβλίο μπορεί να είναι τόσο συναρπαστικό που να μην αντέχουν ούτε στη σκέψη να το αφήσουν από τα χέρια τους και να πέσουν για ύπνο. Ένα καλό βιβλίο είναι ανάγκη να τελειώσει και να μάθουν τι συμβαίνει στο τέλος όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
 
8. Αισθάνονται την πραγματική αξία των βιβλίων.
Αυτό μπορεί να σημαίνει βαρύ πένθος στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή ότι θα χρειαστεί να περπατήσουν καμιά δεκαριά χιλιόμετρα για να δανειστούν ένα βιβλίο από την τοπική βιβλιοθήκη. Είναι σε θέση να εκτιμήσουν την επίδραση των βιβλίων στην διεύρυνση του πνευματικού τους ορίζοντα και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το όποιο τίμημα.
 
συνεχίζεται…

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή