Ο διεθνούς φήμης γλύπτης Takis τιμώμενος καλλιτέχνης στην 3η Art Thessaloniki

1339 Views
 Ο διεθνούς φήμης γλύπτης Takis τιμώμενος καλλιτέχνης στην 3η Art Thessaloniki Ο διεθνούς φήμης γλύπτης Takis τιμώμενος καλλιτέχνης στην 3η Art Thessaloniki


Με τιμώμενο καλλιτέχνη τον διεθνούς φήμης γλύπτη Takis και σημαντικές γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της η 3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair. Η φετινή διοργάνωση, που μπαίνει αισίως στην τρίτη χρονιά της και καθιερώνεται ως θεσμός, θα εγκαινιαστεί στις 22 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 25 του ίδιου μήνα, ενώ θα φιλοξενηθεί στα περίπτερα 10, 9 και 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και τον  Καλλιτεχνικό της Διευθυντή, κ.  Παντελή Τσάτση.
 
Με μότο «Διακίνηση-Ενημέρωση-Διασκέδαση», η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού, Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πολλών φορέων της πόλης και θα λειτουργήσει τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης όσο και σε επίπεδο εμπορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης.
 
Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair είναι μια «συνάντηση» αιθουσών τέχνης, που επενδύει στην στρατηγική και γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης, στην πολυπολιτισμική της ταυτότητα, την μακρόχρονη ιστορία της και στους ιδιαίτερους δεσμούς της με τις χώρες των Βαλκανίων, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Τουρκία. 
 
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής διοργάνωσης και με αφορμή τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας στην πρόσφατη 83η ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις με έργα Ελληνοαμερικανών καλλιτεχνών από τη συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη και με έργα του Αμερικάνου καλλιτέχνη Sol LeWitt από τη συλλογή της Έφης Πιπλικάτση-Ανδρεάδου.

Επίσης στη φετινή έκθεση θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, ενότητες αφιερωμένες στο Design και την Εικονική πραγματικότητα, θα γίνει αφιέρωμα στο ιστορικό περιοδικό τέχνης ARTI του Αντώνη Μπουλούτζα, θα υπάρχει Honorary Wall με μια επιτοίχια εγκατάσταση, «αυγό», από 42 επώνυμους καλλιτέχνες, ενώ θα «τρέξουν» συνεργασίες και με άλλα πολιτιστικά ιδρύματα. Στην 3η Art Thessaloniki Fair συμμετέχει και το ίδρυμα του Takis, Κέντρο Έρευνας για την Τέχνη και τις Επιστήμες (Κ.Ε.Τ.Ε.).
 

Με δεδομένο και τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα, η 3η Art Thessaloniki Fair θα υποδεχθεί μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, από τις 09:30 έως τις 15:00.


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: TakisArtThessalonikiInternational

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή