Τον δημιουργό της Photosynkyria Άρι Γεωργίου, τιμά το Μουσείο Φωτογραφίας.

1215 Views
Τον δημιουργό της Photosynkyria Άρι Γεωργίου, τιμά το Μουσείο Φωτογραφίας. Τον δημιουργό της Photosynkyria Άρι Γεωργίου, τιμά το Μουσείο Φωτογραφίας.

 

Με την αφορμή της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την έναρξη του φεστιβάλ της Thessaloniki Photo Biennale, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Άρι Γεωργίου, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το 1988 ο πολυσχιδής φωτογράφος, αρχιτέκτονας και εικαστικός Άρις Γεωργίου ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Photosynkyria. Τη δεκαετία του ’90 το ετήσιο φεστιβάλ εδραιώθηκε ως ένα σημαντικό διεθνές σταυροδρόμι της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής, δίνοντας καίρια ώθηση στην ελληνική φωτογραφία και καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη άτυπη πρωτεύουσα της φωτογραφίας στην Ελλάδα. Συνέπεια της δημιουργικής πορείας του φεστιβάλ υπήρξε η ίδρυση το 1998 του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης του οποίου ο Γεωργίου υπήρξε πρώτος διευθυντής.

Για τη συμβολή του Γεωργίου στον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης και της χώρας θα μιλήσουν ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας, ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου και ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου, ο οποίος θα «ντύσει» μουσικά την εκδήλωση με μία ολιγόλεπτη ερμηνεία στο πιάνο. Την εκδήλωση θα συντονίσει η διευθύντρια του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Θούλη Μισιρλόγλου.
 
Η αφίσα της πρώτης διοργάνωσης της Photosynkyria το 1988
,
Info
 
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 19:30
Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Συνδιοργάνωση: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή