«ΤΩΝ ΘΕΩΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»: Απόσπασμα απο το βιβλίο του Maco Grello που μόλις κυκλοφόρησε.

685 Views
«ΤΩΝ ΘΕΩΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»: Απόσπασμα απο το βιβλίο του Maco Grello που μόλις κυκλοφόρησε. «ΤΩΝ ΘΕΩΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»: Απόσπασμα απο το βιβλίο του Maco Grello που μόλις κυκλοφόρησε.

«ΤΩΝ ΘΕΩΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»: Απόσπασμα από το βιβλίο του Maco Grello που μόλις κυκλοφόρησε.

Από μικρό τον κυνηγούσαν οι διαβόλοι. Έρχονταν στον ύπνο του με κόκκινα μάτια που έλαμπαν στο σκοτάδι κι έτρεχαν ξοπίσω του, να τον κάνουνε, λέει, δικό τους.
 
«Αφήστε με!» τους φώναζε σαν παιδί που θύμωσε και δεν θέλει να παίξει άλλο με τους φίλους του.
 
Παιδιά κι οι δαίμονες ακόμα, στεναχωριούνταν, μα τον άφηναν να φύγει κι έπαιζαν αναμεταξύ τους. Σαν μεγάλωσε και σκλήρυνε ο Ηρακλής, μεγάλωσαν και σκλήρυναν κι αυτοί. Τον φίλο τον παιδικό, που δεν καταδεχόταν να μπει στο ίδιο παιχνίδι με αυτούς, τον φώναζαν «προδότη» και τον μισούσαν πιο πολύ κι απ’ τον εχθρό. Τα όνειρα έγιναν εφιάλτες. Γύρω από τα κόκκινα μάτια σχηματίστηκαν κεφάλια και κάτω από τον λαιμό φύτρωσαν κορμιά και χέρια πιο δυνατά από τα δικά του, πόδια που έτρεχαν πιο γρήγορα από εκείνον. Καμιά φορά, όταν δεν τα ’βγαζε πέρα μόνος του, έλεγε μια προσευχή κι έστελνε ο Θεός τα αγγελούδια του να διώξουν τα κακά πνεύματα.
 
Την πρώτη νύχτα που συνέβη αυτό, ησύχασε ο Ηρακλής. «Με άκουσε ο Μεγαλοδύναμος κι έστειλε τα στρατά του να προστατεύσουνε τον δούλο του. Από δω και πέρα, θα είμαι ελεύθερος να ζήσω χωρίς φόβους». Μα δούλος κι ελεύθερος μαζί δεν γίνεται ούτε σ’ αυτόν τον κόσμο ούτε και σε κανέναν άλλον.
«Έχεις μια αποστολή να ολοκληρώσεις! Πότε επιτέλους θα το αποδεχτείς;» τον μάλωνε ο Θεός σαν πατέρας που μαλώνει το παιδί του γιατί άργησε να πάει στο σχολείο.
«Παράτα με και του λόγου σου, δεν κάνω εγώ για τέτοια! Γιατί δεν με αφήνετε να ζήσω σαν απλός άνθρωπος, να ευχαριστηθώ τα νιάτα μου, μωρέ; Να βρεις άλλον να σώσει τον κόσμο σου! Μ’ ακούς; Άλλον!»
 
Ξυπνούσε μούσκεμα απ’ τον ιδρώτα ο Ηρακλής, τρομαγμένος που είδε τον Θεό, πιο πολύ και απ’ όταν έβλεπε τους διαβόλους. Θυμόταν τα λόγια του παππού του: «Μωρέ, του διαβόλου του παίζεις μια, του παίζεις δυο, και πάρ’ τον κάτω. Κι αν είναι πολλοί, ρίχνεις μια προσευχή και έρχονται οι αγγέλοι και καθάρισες. Με τον Θεό, άμα μπλέξεις ποτέ σου, δεν ξεμπερδεύεις. Σε πιάνει με τις χέρες του και σε καθίζει χάμε. Σου μιλεί και σου κουνεί το δάχτυλο και σε διατάζει. Να κάνεις να του σηκώσεις χέρι, πάει ξεράθηκε, να πέσεις να προσευχηθείς, πάλι εκείνος γροικά τηνε την προσευχή».
 
Έμπλεξε ο Ηρακλής που είπε «όχι» του Θεού. Σηκωνόταν από το κρεβάτι με το μυαλό θολό, να μην μπορεί μια σκέψη καθαρή να βγάλει. Ποιοι είναι όλοι αυτοί, θεοί και δαίμονες; Τι ήθελαν απ’ αυτόν; Μήπως, τελικά, είχε στ’ αλήθεια μια αποστολή που έπρεπε να ολοκληρώσει;

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

-Βρείτε το βιβλίο «ΤΩΝ ΘΕΩΝ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» στο επίσημο site www.macogrello.com  και στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία της χώρας.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Maco Grell, ταξιδιώτης της ζωής και μόνιμος κάτοικος ονείρων, μέσω της προσωπικής στήλης του «Φτύσ΄το αγκίστρι», αρθρογραφεί κάθε Παρασκευή στην «Κ» -ΕΔΩ

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------

#κουλτουρόσουπα # macogrello #βιβλίο # επανάσταση #θεός

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα',
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 3407 Views

Η Άννα, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, δεν ξέρουν να είναι τίποτα άλλο πέρα από νοικοκυρές, σύζυγοι και μητέρες. Αν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας που είναι το σπίτι τους, θα τα χάσουν. Θα τα χάσουν και θα χαθούν. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη