Το Νέο Απόκτημα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το έργο του CRIS GIANAKOS, RAMP PROTOTYPE

318 Views
Το Νέο Απόκτημα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το έργο του CRIS GIANAKOS, RAMP PROTOTYPE Το Νέο Απόκτημα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το έργο του CRIS GIANAKOS, RAMP PROTOTYPE

Το Νέο Απόκτημα στη Μόνιμη Συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το έργο του CRIS GIANAKOS, RAMP PROTOTYPE


To Mακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης καλωσορίζει στη συλλογή του το έργο του καλλιτέχνη Cris Gianakos (γεν. Νέα Υόρκη, 1934) με τίτλο Ramp Prototype. Πρόκειται για την «Ράμπα», ένα αντιπροσωπευτικό έργο του καλλιτέχνη, που παρουσιάζει λιτά και απέριττα τη δυναμική της διαγώνιας γραμμής και έχει αποτελέσει κύριο θέμα των επικλινών κατασκευών του από ξύλο και σίδερο. Ο γνωστός ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης που ζει στη Νέα Υόρκη επισκέπτεται την Ελλάδα, και εκθέτει το έργο του. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

To Νέο Απόκτημα της μόνιμης συλλογής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι δωρεά του Claes Nordenhake, ιδιοκτήτη και διευθυντή της Galerie Nordenhake (Βερολίνο, Στοκχόλμη) και συνεργάτη του καλλιτέχνη.  Το έργο παραλήφθηκε στις 6 Μαρτίου και τοποθετήθηκε στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου όπου εκτίθενται τα έργα της μόνιμης συλλογής.

Από την ίδρυση του μουσείου, η συλλογή με περισσότερα από 2000 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοτέχνης, συναρμογών, εγκαταστάσεων, χαρακτικής και φωτογραφίας Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέες δωρεές, τόσο από καλλιτέχνες όσο και από συλλέκτες και ιδιώτες δωρητές.

Το ΔΣ του ΜΜΣΤ θα ήθελε να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες για τη γενναιόδωρη προσφορά στον δωρητή Claes Nordenhake και στον καλλιτέχνη Cris Gianakos. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον πολιτισμό είναι αξιοσημείωτη η υποστήριξη του φορέα από την ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα της διασποράς. Και είναι συγκινητικό όταν εκφράζεται η αλληλεγγύη με την προσφορά και τη συνδρομή στις δυσχερείς συγκυρίες που πλήττουν τη χώρα.

Cris Gianakos (NY, 1934)
Ramp Prototype
Ξύλο, σίδερο / Wood, iron
173x185x30 cm
Δωρεά / Donation of Claes Nordenhake (2016)


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
«Περσέας και Ανδρομέδα»: Η πιο παραμυθένια ιστορία της μυθολογίας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την Κάρμεν Ρουγγέρη
με 0 Σχόλια 1423 Views
«Περσέας και Ανδρομέδα»:  Η πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα από την παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή