«Διάφανο δέρμα»: Η ελληνική συμμετοχή στη 2η Μπιενάλε Dafen Shenzhen 2020 στην Κίνα

463 Views
«Διάφανο δέρμα»: Η ελληνική συμμετοχή στη 2η Μπιενάλε Dafen Shenzhen 2020 στην Κίνα «Διάφανο δέρμα»: Η ελληνική συμμετοχή στη 2η Μπιενάλε Dafen Shenzhen 2020 στην Κίνα

 

Ο καλλιτέχνης Σπύρος Βερύκιος εκπροσωπεί την Ελλάδα στη 2η Μπιενάλε Dafen, Shenzhen 2020. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Τέχνης Dafen της πόλης Shenzhen της Κίνας.

Το θέμα της Μπιενάλε «Σπίτι και συνύπαρξη / Home and Co-existence», περιστρέφεται γύρω από την έννοια της κατοίκησης. Το σπίτι ως κοινός τόπος, η συμβίωση, ο συμμετοχικός σχεδιασμός, ο οικολογικός πολιτισμός ορίζουν τους κύριους θεματικούς άξονες της έκθεσης.

Η Δεύτερη Διεθνής Μπιενάλε Ελαιογραφίας Dafen, Shenzhen 2020, συνδιοργανώνεται από την Ένωση Καλλιτεχνών της Κίνας, την Ομοσπονδία Λογοτεχνών και Κύκλων Τέχνης της Shenzhen σε συνεργασία με την Κυβερνητική Επικράτεια της Longgang. Τα εγκαίνια της Μπιενάλε θα πραγματοποιηθούν στις 14 Δεκεμβρίου ενώ η έκθεση θα έχει διάρκεια έως τις 14 Μαρτίου 2021.


Ο Σπύρος Βερύκιος επιλέχθηκε να συμμετάσχει από την Ελλάδα, με το έργο του «Διάφανο δέρμα» (2018, λάδι σε καμβά, 40 x 23 cm).

Ο τίτλος του έργου προέρχεται από την ομώνυμη ταινία του 1990 και αποτελεί μια απεικόνιση ενός προσωπικού Fin de siècle. Ο Σπύρος Βερύκιος επεξεργάζεται την έννοια απώλειας, χρησιμοποιώντας την εικόνα του σπιτιού ως μεταφορά για το ανθρώπινο σώμα. Η κύρια προβληματική του έργου του, αφορά τη έννοια της τρωτότητας της ανθρώπινης φύσης, του οικείου πόνου και του αναπόδραστου γεγονότος της θνητότητας μας.
.
Λίγα λόγια για τον Σπύρο Βερύκιο:

Ο εικαστικός Σπύρος Βερύκιος σπούδασε ζωγραφική (1985-1991) και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών / Μ.Ε.Τ. (2004 - 2006) στην ΑΣΚΤ. Από το 1993 εκθέτει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει παρουσιάσει 6 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε 25 ομαδικές εκθέσεις.

Παράλληλα, έχει επιμεληθεί και οργανώσει πέντε οµαδικές εικαστικές εκθέσεις: «Πορνογραφία» (1997), «Το σινεμά εκπνέει τους εικαστικούς» (2000), «Εδώδιµος τέχνη» (2001), «Ο Μίκυ συναντά την τέχνη» (2004), «Love will tear us apart» (2005), «Κοσμοναύτες του εσωτερικού διαστήματος» (2018).

Στη δουλειά του συμπεριλαμβάνονται κόµικ καθώς και εικονογραφήσεις περιοδικών και βιβλίων. Ιστορίες κόµικ του έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα, Αγγλία, Σλοβενία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Από το 1996 έχει εργαστεί σε κινηματογραφικές παραγωγές κινουμένων σχεδίων στην Αγγλία και την Ελλάδα. Διδάσκει στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου ως Επίκουρος Καθηγητής.
 

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Νοσταλγική επιστροφή στα 80s…με «Ολική έκλειψη καρδιάς»!
Νοσταλγική επιστροφή στα 80s…με «Ολική έκλειψη καρδιάς»!
με 0 Σχόλια 927 Views

Σε μια εποχή χωρίς κινητά και εφαρμογές, με τρομερή μουσική και ιδιαίτερη μόδα, με γεγονότα συγκλονιστικά που άλλαξαν τον κόσμο, με πυξίδα μόνο την καρδιά! Έτσι μας ταξιδεύει η Μαρία Παναγοπούλου με το νέο της βιβλίο… Διάβασε η Μαρία Διαμαντοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή