Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ψηφιακές δράσεις για όλους μέχρι να ανοίξει τις πύλες του

947 Views
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ψηφιακές δράσεις για όλους μέχρι να ανοίξει τις πύλες του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Ψηφιακές δράσεις για όλους μέχρι να ανοίξει τις πύλες του

 


Ποια είναι τα διαδικτυακά προγράμματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε

«Ρίχνοντας σήμερα μια ματιά στη δύσκολη χρονιά που μας πέρασε, νιώθω τελικά πως βγήκαμε πιο δυνατοί και πιο σοφοί από αυτήν: Ο «φόβος» και η «αμηχανία» των πρώτων ημερών γρήγορα αντικαταστάθηκαν από την «πρόκληση» για «καινοτομία»: Η παραπάνω εκτίμηση ανήκει στην Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  το οποίο έδωσε όλους αυτούς τους μήνες το δυναμικό καλλιτεχνικό «παρών» και ετοιμάζει νέες, ενδιαφέρουσες ψηφιακές δράσεις.

Η έναρξη για το 2021 θα γίνει με την έκθεση  «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» η οποία θα εγκανιαστεί, με μια μικρή καθυστέρηση, μόλις ανοίξουν τα μουσεία.Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, που περιλαμβάνει σημαντικά ευρωπαϊκά έργα του 19ου αιώνα και του ελληνικού Νεοκλασικισμού σε διάλογο με αρχαία αριστουργήματα από μεγάλα Μουσεία της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Kykladic_Museum_3
Παράλληλα, με την είδοδο της νέας χρονιάς το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θέτει σε λειτουργία το πρόγραμμα  «Zoom στα σχολεία», με livestreaming προγράμματα για μαθητές πανελλαδικά, που θα αντικαταστήσει τις ημερήσιες επισκέψεις των σχολείων στο Μουσείο μας. Στο μεταξύ, τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου  για παιδιά και οικογένειες θα προσφέρονται κι αυτά online σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

Επιπλέον προσφέρονται διαδικτυακές ξεναγήσεις, μέσω live streaming, για συγκεκριμένες ομάδες κοινού όπως (φορείς στο εξωτερικό, πρεσβείες, εταιρείες, συλλόγους. Παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη virtual ξενάγηση που πραγματοποιήσαμε στο Hellenic-American Chamber of Commerce στη Nέα Υόρκη, με 400 συμμετέχοντες!
Cycladic_Museum_3


Το 2021 ψηφιοποιούνται και οι δράσεις των Φίλων του Μουσείου. Οι Φίλοι παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση μια σειρά από virtual events που σχεδιάζονται ειδικά γι' αυτούς. Χρησιμοποιούνται νέα μέσα και πρωτότυπες θεματικές: ξεναγήσεις σε σπίτια και στούντιο καλλιτεχνών, όπως του κορυφαίου καλλιτέχνη Jorge Pardo, του Κωνσταντίνου Κακανιά, της Γεωργίας Σαγρή και live streaming performances, με πιο πρόσφατη το virtual cooking με τον Άρη Βεζενέ και τον Γιάννη Βαρελά.

Ιδιαίτερη έμφφαση δίνει τπ 2021 το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ήδη μέσα στις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν VR ξεναγήσεις στην κυκλαδική συλλογή του μέσα στα γηροκομεία. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μιας VR περιήγησης στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου για ευάλωτα άτομα που δεν μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο, τιο οποίο θα διανεμηθεί σε κέντρα ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), σχολεία ειδικής αγωγής και κέντρα προσφύγων.
Cycladic_Museum_2
«Οι ψηφιακές δράσεις μας δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τη ζωντανή σχέση με την Tέχνη και η φυσική εμπειρία θα είναι πάντα προτεραιότητα. Αυτή τη στιγμή χτίζουμε ένα νέο φιλικό ψηφιακό Μουσείο για να μπορείτε να το επισκέπτεστε ανά πάσα στιγμή» επισημαίνει με νόημα η Πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη