Εγκαίνια εικαστικής εγκατάστασης Ηierotopy της Σύνθιας Γεροθανασίου στο Αλατζά Ιμαρέτ

943 Views
Εγκαίνια εικαστικής εγκατάστασης Ηierotopy της Σύνθιας Γεροθανασίου στο Αλατζά Ιμαρέτ Εγκαίνια εικαστικής εγκατάστασης Ηierotopy της Σύνθιας Γεροθανασίου στο Αλατζά Ιμαρέτ

Ηierotopy της Σύνθιας Γεροθανασίου
 
 
Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, ώρα 20.00, στο Αλατζά Ιμαρέτ την εικαστική εγκατάσταση Ηierotopy της Σύνθιας Γεροθανασίου.
 
Την ημέρα των εγκαινίων στις 20.30 η Σύνθια Γεροθανασίου θα πραγματοποιήσει performance.
 
Πώς και πού προσδιορίζεται σήμερατο ιερό είναι το ερώτημα που θέτει η εικαστικός. Ο επισκέπτης καλείται να συνομιλήσει με μία οργανική φόρμα, σαν ένα νευρωνικό δίκτυο, η οποία, εγκατεστημένη σε αιώρηση, αναπτύσσεται στο χώρο. Ένα πλέγμα, ένα νεφέλωμα από νοητικές και συναισθηματικές διεργασίες μας περιβάλλει και μας συνδέει. Η πληροφορία, που διακινείται και δημιουργεί νήματα, αλλά και διαδρομές μιας κοσμικής αόρατης δαντέλας που συνυφαίνουμε, υποδεικνύει τον αόρατο χώρο διασύνδεσης και καθημερινής, όμως τελετουργίας εν είδει προσευχής. «Συνάψεις ως χώροι μιας ανίερης ιερότητας της καθημερινότητάς μας διαμέσου μιας αόρατης γραφής», επισημαίνει η Δωροθέα Κοντελετζίδου, «οι οποίες επιχειρούν να ορίσουν αλλά και να ανασύρουν την ιερότητα ενός Τόπου που φέρει τα ίχνη του παρελθόντος αλλά και υποδεικνύουν τις τυχαίες και μη τυχαίες διασυνδέσεις των εκατομμυρίων νευρώνων ώστε να υπονοηθεί ο τρόπος ανάπτυξης της νοημοσύνης.»
 
Η εικαστικός Σύνθια Γεροθανασίου αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, από το εργαστήριο του Δ. Κοντού, και ακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τίτλο Οπτικοακουστικές Τέχνες στην Ψηφιακή Εποχή.
 
Στο καλλιτεχνικό της έργο - κυρίως εγκαταστάσεις - χρησιμοποιεί μικτά υλικά και πολλαπλά εκφραστικά μέσα. Έχει κάνει πολλές ατομικές παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το έργο της έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις. Έργα της ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2016 διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ζει και εργάζεται μεταξύ Θεσσαλονίκης, Φλώρινας και Βιέννης.
 
Η έκθεση διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Tetragon.
 
Διάρκεια 10 έως 24 Ιουλίου 2018
 
Αλατζά Ιμαρέτ
Κασσάνδρου 91-93
τηλ. 2310 278587
 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 11.00 έως 18.00 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε την «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα στο θέατρο Αυλαία.
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε την «Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα στο θέατρο Αυλαία.
με 9 Σχόλια 1520 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την συναρπαστική παράσταση της Ομάδας Νάμα «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» στο Θέατρο Αυλαία  Πέμπτη 19/5 ή Παρασκευή 20/5 στις 21:00

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή